Support

Bitcoin, Ether en Litecoin sparen

Bitcoin, Ethereum en Litecoin sparen voor later

Je kunt op verschillende manier gaan beleggen in crypto valuta. Om risico's te spreiden kun je ook sparen in Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Het voordeel is dat je elke maand een klein bedrag opzij zet en hiermee ook het risico van koersschommelingen verkleint.

Bij Bitmymoney kun je op een eenvoudige manier in je rekening Bitcoin, Ether en Litecoin sparen.

Stap 1: Verzamel informatie

Het is belangrijk dat je beschikt over kennis van de producten waarin je gaat sparen. Je kunt hier informatie terugvinden over Bitcoin, informatie over Ether en informatie over Litecoin.

Daarnaast is het van belang dat je de risico's van crypte valuta begrijpt, zoals de mogelijke prijsschommelingen. Lees hier verder over risiso's.

Stap 2: Alleen wat mogelijk is

Aangezien elke belegging een risico met zich mee brengt is het van groot belang om nooit meer te sparen dan je kunt missen. Met een klein gedeelte elke maand kun je ook een mooie portefeuille opbouwen. 

Stap 3: Kies een strategie

Sparen is meestal voor de langere termijn. Als je gaat sparen in Bitcoin, Ether en Litecoin is het verstandig om je risico te spreiden. Dus om te diversifiseren. Bepaal je eigen portfolio en kijk hoe dit zich ontwikkelt. In je Bitmymoney rekening zie je hoe het portfolio is opgebouwd. Je kunt natuurlijk te allen tijde je strategie bijstellen.

Stap 4: Sparen in de Bitmymoney rekening

Door periodiek een betaling te plannen vanuit je bankrekening, spaar je elke keer een beetje Bitcoin, Ether of Litecoin.
Omdat wij de storting automatisch na 5 dagen omzetten in de betreffende coin, hoef je er verder niets aan te doen.

Het sparen gaat via een overschrijving vanuit je bankrekening. Bij zowel Bitcoin, als Ether als Litecoin krijg je een unieke code om mee te geven in je bankoverschrijving, bij het kopen met keuze bankoverschrijving.