Support

Litecoin

Wat is Litecoin?

Litecoin is een van de eerste klonen (forks) van Bitcoin waarbij de broncode werd aangepast om een lichtere Bitcoin variant te maken.

Ontstaan van Litecoin

Litecoin werd in 2011 gepubliceerd door Charlie Lee. Er is geen Litecoin whitepaper.

Bekijk de litecoin.org

Litecoin is van iedereen

Litecoin is ontwikkeld als opensource. Opensource betekent dat het ontwerp en de code (de software) openbaar is en dat niemand eigenaar of beheerder is en iedereen kan meedoen.

Bekijk de code in github

 

Hoe werkt Litecoin?

Litecoin is gebaseerd op blockchaintechnologie. Alle cryptocurrencies (crypto verwijst naar de cryptografie die de basis vormt van de beveiliging) gaan uit van de blockchain. De eerste blockchain was Bitcoin met als uitvinder Satoshi Nakamoto. Het principe van een blockchain is dat het alle transacties bevat die ooit gedaan zijn en dat deze transacties onweerlegbaar zijn en nooit kunnen worden teruggedraaid. De transacties worden decentraal en onafhankelijk door het netwerk geverifieerd.

Begin eenvoudig met Litecoin

Bij Bitmymoney koop je makkelijk Litecoin. Maak een account aan en je ontvangt dan een uitnodiging in de e-mail om je Bitmymoney rekening te openen.
De eerste keer kun je alleen voor 50 of 100 euro kopen, daarna kun je op de website of in onze mobiele app Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen tegen hogere bedragen tot 15.000 euro per dag, afhankelijk van de mate waarin je jezelf geïdentificeerd hebt.

Wat zijn de verschillen tussen Litecoin en Bitcoin

Litecoin heeft verschillende toepassingen, een belangrijke toepassing is dat Litecoin fungeert als proeftuin voor Bitcoin. Alle belangrijke nieuwe ontwikkelingen worden bij Litecoin snel doorgevoerd. Daardoor fungeert het als proeftuin voor Bitcoin.

  • Litecoin heeft snellere bevestigingstijden van de transacties en is daardoor beter schaalbaar, de gemiddelde transactietijd is 2,5 minuten.
  • Litecoin gebruikt niet SHA-256, maar een andere encryptie, nl Scrypt.
  • Er kunnen totaal maximaal 84 miljoen Litcoins in omloop worden gebracht.
  • De hoofdontwikkelaar en maker van Litecoin is actief betrokken met de verdere ontwikkeling van het protocol. Litecoin is in deze zin veel minder decentraal dan de Bitcoin.