Support

Risico's en beveiliging


 • Bitcoin maandelijks

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief


Risico's

Het bezit van virtuele valuta brengt risico’s met zich mee. De waarde kan en zal fluctueren. Als gevolg daarvan is er geen enkele garantie op de waarde van je vermogen. Je dient zorgvuldig te beoordelen of jouw financiële situatie geschikt is voor het kopen of verkopen van Bitcoins.

Elke valuta kan fluctueren in waarde en kan zelfs waardeloos worden. Dit geldt bij Bitcoin in het bijzonder. Er is geen centrale bank die corrigerende maatregelen kan nemen om de waarde van Bitcoins in een crisis te beschermen of meer Bitcoins kan uitgeven. In tegenstelling tot de meeste valuta's, die worden ondersteund door de overheid, is Bitcoin een unieke "munt", die ondersteund wordt door technologie en vertrouwen.

Beveiliging

Om bitcoins veilig te kunnen bewaren is veilige opslag alleen niet voldoende. De volgende veiligheidsmaatregelen zijn genomen om je bitcoins veilig te bewaren:

 • Veilige opslag
 • Een sterk "ken uw klant"-beleid (KYC) dat voorziet in risico gebaseerde identificatie van cliënten, verificatie en due diligence voor alle klanten
 • Monitoring en melden van verdachte transacties
 • Alleen gebruikers toestaan met een Nederlands mobiel nummer en een Europese bankrekening)
 • Samenwerking met politie en andere overheidsinstanties
 • Een compliance officer
 • Een goede opleiding van het personeel / four-eyes principe bij gevoelige transacties
 • Gescheiden omgevingen voor ontwikkeling, testen, acceptatie en productie.
 • Audits (o.a. audittrail van alle bitcoins bij Bitmymoney vs bitcoins van klanten)
 • Transactielimieten en daglimieten
 • Periodieke rapportages aan de Board en het senior management

Veilige opslag

Tot 97% van de bitcoins (van klanten) wordt offline opgeslagen. Offline opslag vormt een belangrijke veiligheidsmaatregel tegen diefstal en verlies.

Bij de opslag houden we ook rekening met gevoelige gegevens. Deze gegevens zijn volledig losgekoppeld van het internet.

Dubbele controle

Bitmymoney past een two-factor authenticatie toe op alle Bitmymoney accounts. Om bitcoins te kunnen kopen moet je emailadres geverifieerd zijn. Voor het versturen en verkopen moet tevens je mobiele nummer geverifieerd worden. Als extra beveiliging ontvang je telkens een email om je verkoop- en verstuur transacties te bevestigen.

Al het internet verkeer voor en achter onze website loopt over beveiligde verbindingen.

Organisatie

Bitmymoney werknemers worden gescreend als onderdeel van het wervingsproces. Werknemers zijn verplicht om hun harde schijven te versleutelen, gebruik te maken van sterke wachtwoorden en gebruik te maken van schermvergrendelingen.

Databases

Wachtwoorden worden gehashed opgeslagen in de database. Wij controleren op sterke wachtwoorden bij het aanmaken van een account en bij het wachtwoord resetten.

We loggen diverse acties op de site (login pogingen, etc) en passen maatregelen toe op afwijkend gedrag.

We maken gebruik van SQL-injectie filters en de echtheid van POST, PUT en DELETE verzoeken tot CSRF aanvallen te voorkomen.