Support

Risico's en beveiliging

Risico's

Het bezit van virtuele valuta brengt risico’s met zich mee. De waarde kan en zal fluctueren. Als gevolg daarvan is er geen enkele garantie op de waarde van je vermogen. Je dient zorgvuldig te beoordelen of jouw financiële situatie geschikt is voor het kopen of verkopen van cryptovaluta.

Elke valuta kan fluctueren in waarde en kan zelfs waardeloos worden. Dit geldt bij cryptovaluta in het bijzonder. Er is geen centrale bank die corrigerende maatregelen kan nemen om de waarde van Bitcoin of Ether of Litecoin in een crisis te beschermen of meer Bitcoin, Ether of Litecoin kan uitgeven. In tegenstelling tot de meeste valuta's, die worden ondersteund door de overheid, zijn cryptovaluta unieke "munten", die ondersteund wordt door technologie en vertrouwen.

Daarnaast kun je crypto-valuta verliezen of slachtoffer worden van diefstal of oplichting. Om je cryptovaluta veilig te houden worden op deze pagina tips gegeven om veilig om te gaan met je gegevens.

Transacties zijn onomkeerbaar op een blockchain in het Bitcoin- Ethereum- of Litecoin-netwerk. Het is van groot belang dat je de transactie controleert voordat je deze verstuurt. Voor aan- en verkopen van cryptovaluta geldt geen herroepingsmogelijkheid. Lees hier meer over in de voorwaarden.

 

Wat kun je zelf doen aan beveiliging?

Cryptovaluta vertegenwoordigen een waarde en worden steeds meer een prooi voor hackers. Wat kun je zelf doen?

  • Gebruik Two Factor verificatie om je Bitmymoney-rekening nog beter te beveiligen. Hiervoor moet je eerst een authenticatie App installeren en kun je vervolgens je Bitmymoney-rekening beveiligen voor het versturen. Kijk hier voor meer informatie en hoe je Two Factor verificatie kan installeren.

  • Je e-mail beveiligen met een extra toegangscontrole (tweede factor). Door je e-mail zo te beveiligen kan niemand anders bij je e-mail.  

  • Gebruik voor alle websites unieke en veilige wachtwoorden. Dit is namelijk de krachtigste beveiligingsmaatregel tegen aanvallen van hackers. Hiervoor gebruik je een veilige password manager, zoals 1Password of Lastpass. Password managers zijn programma’s die wachtwoorden voor je aanmaken, beheren en – het belangrijkste – de wachtwoorden versleutelen. Het enige wat je hoeft te doen is één sterk wachtwoord te verzinnen en te onthouden. Met dit wachtwoord heb je vervolgens toegang tot alle andere wachtwoorden.

  • Geef nooit je wachtwoord, codes, SMS-codes en inlogggevens af, ook niet als je gebeld wordt door welk bedrijf dan ook! Dan is het ALTIJD fraude. 

  • Als je gebeld wordt en je twijfelt, vraag om een telefoonnummer en hang op. Bel pas terug als je het met iemand anders hebt overlegd. 

  • Gebruik een anonieme browser voor al je crypto-zaken, op die manier kunnen plug-ins niet meekijken en kunnen tracking cookies je niet volgen. Bij Google Chrome kun je een anoniem venster openen door te kiezen voor 'Nieuw incognitovenster'.

 

Beveiliging door Bitmymoney

Veilige opslag

Bij Bitmymoney wordt tot 95% van de Bitcoin, Ether en Litecoin (van klanten) offline opgeslagen op verschillende beveiligde locaties.
Offline opslag vormt een belangrijke veiligheidsmaatregel tegen diefstal en verlies.
Bij de opslag houden we ook rekening met gevoelige gegevens. Deze gegevens zijn volledig losgekoppeld van het internet.

Tegoeden van klanten

Klant tegoeden in Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn ondergebracht in de Stichting Bitmymoney Client Management Foundation. Deze stichting is verantwoordelijk voor alle te beheren cryptocurrencies van klanten van Bitmymoney BV. In geen geval kan Bitmymoney BV aanspraak maken op deze klant tegoeden. Ook bij een eventueel faillisement van Bitmymoney zijn de klanttegoeden veilig. Mocht Bitmymoney onverhoopt failliet gaan, dan kunnen alleen klanten aanspraak maken op hun tegoeden.

Veilige rekening

De Bitmymoney-rekening is veilig. Om deze veiligheid te garanderen hebben wij verschillende maatregelen genomen, in de programmatuur, in de processen, in de mensen en natuurlijk in de opslag van bitcoin. Het is belangrijk dat klanten zelf ook voor een goede beveiliging zorgen.

Ken uw klant

Om fraude en oplichting te voorkomen gebruikt Bitmymoney een sterk "ken uw klant"-beleid (KYC) dat voorziet in risico gebaseerde identificatie van cliënten, verificatie en due diligence voor alle klanten. Voor klanten gelden transactie- en daglimieten. Er vindt monitoring van transacties plaats om verdachte transacties op te sporen.

Extra controles

Bitmymoney past de volgende controles toe. Om cryptovaluta te kunnen kopen moet je e-mailadres geverifieerd zijn.
Voor het versturen en verkopen moet tevens je mobiele nummer geverifieerd worden.

Dubbele controle

Bitmymoney past een dubbele controle toe op alle Bitmymoney accounts. Als extra beveiliging ontvang je telkens een e-mail om je verkoop- en verstuur transacties te bevestigen. Als je Two Factor van Bitmymoney hebt geïnstalleerd, moet je elke keer bij het versturen en verkopen gebruik maken van de code op je mobiele telefoon van je authenticatie App.Al het internet verkeer voor en achter onze website loopt over beveiligde verbindingen.

Organisatie

Bitmymoney werknemers worden gescreend als onderdeel van het wervingsproces. Werknemers zijn verplicht om hun harde schijven te versleutelen, gebruik te maken van sterke wachtwoorden en gebruik te maken van schermvergrendelingen. Bitmymoney heeft een compliance officer aangesteld.

Omgevingen

Bitmymoney maakt gebruik van gescheiden omgevingen voor ontwikkeling, testen, acceptatie en productie.
Wachtwoorden worden gehashed opgeslagen in de database. Wij controleren op sterke wachtwoorden bij het aanmaken van een account en bij het wachtwoord resetten.
We loggen diverse acties op de site (login pogingen, etc) en passen maatregelen toe op afwijkend gedrag.

Waarschuwing

Er zijn ook riskante beleggingsvoorstellen met bitcoin actief. Je kunt bijvoorbeeld slachtoffer worden van een piramidespel met virtuele valuta. Hierdoor kun je jouw geïnvesteerde geld verliezen. Let op als er winsten in het vooruitzicht worden gesteld die te mooi lijken om waar te zijn. Wij adviseren u om goed onderzoek te doen en te bekijken of dit geen scams zijn. Zoek bijvoorbeeld in Google op de voorstellen in combinatie met het woord 'scam'. Zo kunt u achterhalen of er meer mensen zijn die hiermee te maken hebben gehad.