Risico's en beveiliging

• Bitcoin maandelijks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Risico's

Het bezit van virtuele valuta brengt risico’s met zich mee. De waarde kan en zal fluctueren. Als gevolg daarvan is er geen enkele garantie op de waarde van je vermogen. Je dient zorgvuldig te beoordelen of jouw financiële situatie geschikt is voor het kopen of verkopen van Bitcoins.

Elke valuta kan fluctueren in waarde en kan zelfs waardeloos worden. Dit geldt bij Bitcoin in het bijzonder. Er is geen centrale bank die corrigerende maatregelen kan nemen om de waarde van Bitcoins in een crisis te beschermen of meer Bitcoins kan uitgeven. In tegenstelling tot de meeste valuta's, die worden ondersteund door de overheid, is Bitcoin een unieke "munt", die ondersteund wordt door technologie en vertrouwen.

Je kunt bitcoins verliezen of slachtoffer worden van diefstal of oplichting. Om je bitcoins veilig te houden worden op deze pagina tips gegeven om veilig om te gaan met je gegevens.

Transacties zijn onomkeerbaar in het bitcoinnetwerk. Het is van groot belang dat je de transactie controleert voordat je deze verstuurt. Voor aan- en verkopen van bitcoins geldt geen herroepingsmogelijkheid. Lees hier meer over in de voorwaarden.

Wat kun je zelf doen aan beveiliging?

Bitcoins vertegenwoordigen een waarde en worden steeds meer een prooi voor hackers. Wat kun je zelf doen?

• Gebruik Two Factor verificatie om je Bitcoinrekening nog beter te beveiligen. Hiervoor moet je eerst een authenticatie App installeren en kun je vervolgens je Bitcoinrekening beveiligen voor het versturen en verkopen. Kijk hier voor meer informatie en hoe je Two Factor verificatie kan installeren.

• Je e-mail beveiligen met een extra toegangscontrole (tweede factor). Door je e-mail zo te beveiligen kan iemand anders niet bij je e-mail.

• Gebruik voor alle websites unieke en veilige wachtwoorden. Dit is namelijk de krachtigste beveiligingsmaatregel tegen aanvallen van hackers. Hiervoor gebruik je een veilige password manager, zoals 1Password of Lastpass. Password managers zijn programma’s die wachtwoorden voor je aanmaken, beheren en – het belangrijkste – de wachtwoorden versleutelen. Het enige wat je hoeft te doen is één sterk wachtwoord te verzinnen en te onthouden. Met dit wachtwoord heb je vervolgens toegang tot alle andere wachtwoorden.

• Geef nooit je wachtwoord, je codes, SMS-codes, inlogggevens af, ook niet als je gebeld wordt door welk bedrijf dan ook! Dan is het ALTIJD fraude.

• Als je gebeld wordt en je twijfelt, vraag om een telefoonnummer en hang op. Bel pas terug als je het met iemand anders hebt overlegd.

Beveiliging door Bitmymoney

Veilige opslag

Tot 95% van de bitcoins (van klanten) wordt offline opgeslagen. Offline opslag vormt een belangrijke veiligheidsmaatregel tegen diefstal en verlies.

Bij de opslag houden we ook rekening met gevoelige gegevens. Deze gegevens zijn volledig losgekoppeld van het internet.

Ken uw klant

Om fraude en oplichting te voorkomen gebruikt Bitmymoney een sterk "ken uw klant"-beleid (KYC) dat voorziet in risico gebaseerde identificatie van cliënten, verificatie en due diligence voor alle klanten. Voor klanten gelden transactie en daglimieten. Er vindt monitoring van transacties plaats om verdachte transacties op te sporen.

Extra controles

Bitmymoney past de volgende controles toe. Om bitcoins te kunnen kopen moet je e-mailadres geverifieerd zijn. Voor het versturen en verkopen moet tevens je mobiele nummer geverifieerd worden.

Dubbele controle

Bitmymoney past een dubbele controle toe op alle Bitmymoney accounts. Als extra beveiliging ontvang je telkens een e-mail om je verkoop- en verstuur transacties te bevestigen. Als je Two Factor van Bitmymoney hebt geïnstalleerd, moet je elke keer bij het versturen en verkopen gebruik maken van de code op je mobiele telefoon van je authenticatie App.

Al het internet verkeer voor en achter onze website loopt over beveiligde verbindingen.

Organisatie

Bitmymoney werknemers worden gescreend als onderdeel van het wervingsproces. Werknemers zijn verplicht om hun harde schijven te versleutelen, gebruik te maken van sterke wachtwoorden en gebruik te maken van schermvergrendelingen. Bitmymoney heeft een compliance officer aangesteld.

Omgevingen

Bitmymoney maakt gebruik van gescheiden omgevingen voor ontwikkeling, testen, acceptatie en productie.

Wachtwoorden worden gehashed opgeslagen in de database. Wij controleren op sterke wachtwoorden bij het aanmaken van een account en bij het wachtwoord resetten.

We loggen diverse acties op de site (login pogingen, etc) en passen maatregelen toe op afwijkend gedrag.