Support

Bitcoins versturen

Hoe kan ik bitcoins overmaken?

Bij Bitmymoney kun je bitcoins versturen:

  1. direct via e-mail
  2. naar een bitcoinadres

Log in op je rekening en klik op de knop verstuur.

 

Uit veiligingsoverwegingen ontvang je altijd een e-mail ter bevestiging van de overschrijving. Controleer het bedrag en het adres. Klik vervolgens op de link in de e-mail om de betaling te bevestigen. Als je ondertussen uitgelogd bent, moet je natuurlijk opnieuw inloggen.
Als je Two Factor (2FA) hebt ingesteld ontvang je geen e-mail, maar moet je de transactie bevestigen met je veiligheidscode.

1. Bitcoin direct versturen via e-mail

Vul het bedrag in dat je wilt versturen in bitcoins of in euro's, vul het e-mailadres in en je persoonlijke bericht aan je vriend of bekende.

Als je bitcoins stuurt naar een e-mailadres, waarvan de gebruiker reeds een bitcoinrekening heeft bij Bitmymoney, dan wordt het geld meteen overgeschreven. We brengen de ontvanger via e-mail op de hoogte van de transactie en vermelden je bericht.

Als je bitcoins verstuurt naar een e-mailadres, waarvan de gebruiker nog geen bitcoinrekening heeft bij Bitmymoney, zal deze persoon eerst de betaling moeten accepteren. Diegene ontvangt een e-mail met de uitnodiging om te accepteren inclusief jouw bericht. Deze nieuwe gebruiker heeft een week de tijd om jouw bitcoins te accepteren. Je ontvangt een bevestiging als deze nieuwe gebruiker je bitcoins heeft geaccepteerd, dan wel heeft afgewezen.

Kosten versturen bitcoins naar e-mailadres

Het versturen van bitcoins naar een e-mailadres is gratis.

2. Bitcoin overmaken naar een Bitcoinadres

Video: bitcoins versturen naar een Bitcoinadres

Vul het bedrag in dat je wilt versturen en vul het Bitcoinadres in. Klik op versturen.

Controleer het bitcoinadres goed voordat je gaat versturen. Het versturen van bitcoins is niet terug te draaien, alle transacties in het bitcoinnetwerk zijn definitief.

Let op: je kunt alleen versturen naar een bitcoinadres. Als je een adres gebruikt van een andere coin zijn je bitcoins weg en kunnen wij je NIET helpen. 

Uit veiligingsoverwegingen ontvang je een e-mail ter bevestiging van de betaling. Controleer het bedrag en het adres. Klik vervolgens op de link in de e-mail. Je betaling wordt dan uitgevoerd.
Als je Two Factor (2FA) hebt ingesteld ontvang je geen e-mail, maar moet je de transactie bevestigen met je veiligheidscode.

Mijn transactie duurt heel lang en blijft onbevestigd, kan ik daar wat aan doen?

Helaas niet. Bitmymoney zorgt ervoor dat er voldoende fee zit op een transactie, maar als het druk is in het netwerk kan een transactie wel enkele uren duren soms dagen. Hierop heeft Bitmymoney geen invloed. In een volgende release zullen we het mogelijk maken om extra fee op een transactie te zetten, zodat een transactie direct verstuurd kan worden.

Kan ik een transactie stoppen of terugdraaien?

Op het moment dat je de transactie verstuurt bij Bitmymoney, wordt deze transactie overgenomen door het bitcoinnetwerk. Het bitcoinnetwerk gaat de transactie afhandelen. Meestal binnen 10 minuten krijgt de transactie zijn eerste bevestiging. Een bevestigde transactie is niet terug te draaien, deze transactie is opgenomen in de blockchain en het principe van de blockchain is dat alle transacties definitief zijn en niet terug te draaien.

Is er een maximaal aantal bitcoins dat ik kan versturen?

Het aantal bitcoins dat je kunt versturen, is afhankelijk van de mate van verificatie van je account. Ben je net aangemeld en is alleen je e-mailadres bekend, dan kun je een kleiner bedrag versturen dan wanneer je langer actief bent en bijvoorbeeld je mobiele nummer hebt geverifieerd.
Zie onze pagina met alle limieten binnen de bitcoinrekening.

Kosten versturen bitcoins naar bitcoinadres

De fee die berekend wordt door het bitcoinnetwerk voor het versturen van een transactie, wordt bij het versturen van je transactie verrekend. Deze kosten staan duidelijk vermeld op het scherm voordat je gaat versturen. 

Kan ik bitcoins naar een vriend versturen?

Jazeker! Gebruik de optie versturen via e-mail. Je kunt dan ook bitcoins versturen naar een vriend die nog geen bitcoinrekening heeft.

Staat je vraag er niet bij?

Je kunt met al je vragen bij ons terecht. Je kunt contact met ons opnemen.