Support

Limieten en verificatie Bitmymoney

Bij Bitmymoney gelden limieten per klant en per tijdseenheid. Deze limieten zijn afhankelijk van de mate waarin Bitmymoney jouw identiteit kent. Op deze manier voorkomen wij misbruik van onze diensten. Cybercriminelen zijn erg creatief om nietsvermoedende mensen hun rekeninggegevens te ontfutselen (phishing), mensen op te lichten of met gehackte computers rekeningen te plunderen. Hiermee kopen ze vervolgens bitcoin en daarmee zijn ze moeilijk te traceren.

Om anoniem misbruik van de bitcoinrekening te voorkomen, gebruiken we limieten. Wanneer je net gebruiker bent, kun je kleine bedragen bitcoin kopen. Hoe meer informatie we over je hebben, hoe beter we kunnen beveiligen en hoe meer vrijheid je krijgt binnen je rekening.

Bitmymoney voert verschillende verificaties uit, bijvoorbeeld bij je eerste grote aankoop en bij het gebruik van een nieuwe bankrekening. Een handmatige verificatie heeft tot gevolg dat de transactie in afwachting van verificatie staat. Je kunt de bitcoin dan nog niet verkopen of versturen.

Bij een aan- of verkoop geldt de koers van het moment van aan- of verkoop. Het moment van verificatie heeft geen invloed hierop.
De handmatige verificatie kan bestaan uit een telefonische verificatie en wordt uiterlijk de volgende werkdag uitgevoerd. 

 

Limieten

Bij Bitmymoney moet je altijd een account aanmaken om te kunnen kopen. Bij het aanmaken van een account wordt je e-mail geverifieerd door middel van het bevestigen van je e-mail. In dit proces vinden controles plaats op je e-mailadres.

Bitmymoney verifieert per niveau je gegevens, zowel via het automatische fraude-detectie systeem als door handmatige controles.

De eerste aankoop

Voor de eerste aankoop heb je reeds een account en een gevalideerd e-mailadres.

De eerste keer kun je voor maximaal €50 kopen.

 

Niveau 1

Na de eerste aankoop is je bankrekeningnummer geverifieerd en zijn de limieten als volgt:

 • kopen tot €5000 per 24 uur.

  Hierbij gelden de volgende restricties:

  • De eerste keer dat je een aankoop doet wordt je bankrekening gecontroleerd, deze eerste aankoop mag maar €50 zijn.
  • Bij de eerste aankoop die in totaal boven de €200 uitkomt wordt je aankoop eenmalig in de wacht gezet voor controle. De aankoop is al uitgevoerd tegen de koers van het moment van aankoop. Onze supportafdeling neemt zonodig telefonisch contact met je op, daarna wordt je transactie vrijgegeven.
  • Tot deze controle is uitgevoerd kun je per keer voor maximaal €200 kopen, met een maximum van €5000 per dag.
  • Verifieer je mobiele nummer om de telefonische controle mogelijk te maken.
 • verkopen tot €5000 per 24 uur
 • versturen tot €1000 per 24 uur

 

Niveau 2

Account met geverifieerde ID (lees hier hoe je je ID kan verifiëren). 
Een ID kan pas geverifieerd worden 24 uur nadat je je eerste aankoop hebt gedaan.

Na deze verificatie, de fraude-detectie en afhankelijk hoe lang de klant klant is, kunnen de limieten worden uitgebreid tot:

 • kopen tot €15.000 per transactie, €50.000 per 24 uur
 • verkopen tot €15.000 per transactie, €50.000 per 24 uur
 • versturen tot €5.000 per transactie, €5.000 per 24 uur

 

Niveau 3

Account met geverifieerde ID en 2FA geinstalleerd (lees hier hoe je 2FA kan instellen).

Na deze verificatie, de fraude-detectie en afhankelijk hoe lang de klant klant is, kunnen de limieten worden uitgebreid tot:

 • kopen tot €25.000 per transactie, €100.000 per 24 uur
 • verkopen tot €25.000 per transactie, €100.000 per 24 uur
 • versturen tot €50.000 per transactie, €50.000 per 24 uur

 

Daarnaast gelden nog de volgende controles:

 • Controle telefoonnummer: voordat de eerste keer verstuurd kan worden, moet de klant zijn telefoonnummer verifieren.
 • Controle nieuw bankrekening: elke nieuwe bankrekening wordt gecontroleerd, bij afwijkingen wordt contact opgenomen met de klant.
 • Controle op transacties. Bij grote aan- of verkooptransacties zal om source of funds gevraagd worden (zowel van euro's als van bitcoin).

Limieten in de app

De kooplimieten zijn hetzelfde als op de website.

De verkooplimiet vanuit de app is voorlopig nog gesteld op €1.000 per 24 uur. Om grotere bedragen te verkopen, moet je nog inloggen op de website. Er wordt hard gewerkt om grotere bedragen veilig via de app te kunnen verkopen. 

Het versturen is alleen mogelijk via de website.  

Limieten na zelf storten

Bitcoin die je zelf stort op je rekening, kun je direct verkopen of versturen volgens bovenstaande limieten.

Na een aankoop met iDeal of MisterCash vragen we je om eenmalig je mobiele nummer te verifiëren met een SMS. Dit is een maatregel om fraude met iDeal tegen te gaan.