Two-Factor verificatie

Om de veiligheid te vergroten adviseren wij je om two-factor verificatie in te stellen.

De tweede factor zorgt voor een tweede verificatie via een aparte APP op je mobiele telefoon. Dit betekent dat je account niet alleen beveiligd wordt door je gebruikersnaam en wachtwoord, maar dat je een extra veiligheidscode nodig hebt om je bitcoins te versturen of te verkopen. Deze veiligheidscode wordt afgegeven door een App en is maar 30 seconden geldig.

Door dit te activeren maak je het cybercriminelen lastiger om je account te hacken.

Stappenplan instellen Two Factor of 2FA

Met de volgende stappen activeer je Two Factor factor:

1. Installeer een App op je telefoon
    Authy, Authenticator plus of Google Authenticator
  2. Ga naar Bitmymoney en kies in je profiel voor 'instellen two factor'.
    Bewaar je herstelcode op, bij voorkeur in een passwordmanager
  3. Scan de QR-code met je App
  4. Vul de code in die de App geeft op de website van Bitmymoney, hiermee koppel je de App aan je Bitcoinrekening

Nu is Two Factor geinstalleerd en zal om de code op je App gevraagd worden bij verkopen en versturen. Dus niet bij inloggen of kopen.

1. Wat heb ik nodig?

Om Two Factor te kunnen gebruiken moet je een Authenticatie-App installeren op je mobiele telefoon. Wij adviseren Authy, aangezien deze App is beveiligd met een wachtwoord en je deze App in meerdere apparaten kunt gebruiken. Je kunt ook Google Authenticator of Authenticator plus gebruiken. De apps zijn verkrijgbaar in de Google store (voor Android) en in de Apple store (voor iOS).

2. Instellen Two Factor

Bij je profiel kun je Two Factor verificatie instellen. Je profiel vind je rechtsbovenaan in je scherm. Volg de instructies bij Two Factor verificatie. LET OP: Sla eerst de herstelcode op een veilige plaats op, je kunt hiervoor een passwordmanager gebruiken.

3. Gebruiken Two Factor

Elke keer als je bitcoins verkoopt of verstuurt, zal een extra scherm verschijnen, waar gevraagd wordt om de Two-Factor code. Deze veiligheidscode kun je aflezen uit je Authy-app op je mobiel.
Deze veiligheidscode komt in plaats van de e-mail die als extra beveiliging wordt gebruikt als 2FA niet is ingesteld.

Werking

Als Two Factor is ingesteld, wordt er bij versturen en bij verkopen van bitcoins gevraagd om een extra code die je via je App krijgt op je mobiele telefoon.
Dit betekent dat als jouw gegevens in verkeerde handen vallen, criminelen wel kunnen kopen in jouw account, maar je rekening niet kunnen leeghalen, zonder dat zij beschikken over je telefoon.

Overzetten 2FA op nieuwe telefoon

Met de App Authy kun je 2FA op meerdere apparaten gebruiken. Als je de App Google authenticator gebruikt, heb je de herstelcode als het goed is veilig opgeslagen. Met deze herstelcode kun je Google authenticator op je nieuwe telefoon installeren.

Uitzetten 2FA

Als je Two Factor wilt uitzetten, kun je dit zelf doen met de code uit je authenticatie app. De optie wordt getoond in je profielpagina.

Als je de authenticatie app kwijt bent, is het uitzetten alleen mogelijk via persoonlijk contact met support. Je identiteit wordt vastgesteld door een persoonlijk telefoongesprek en het opsturen van een nieuwe selfie met je ID. Vervolgens zal support in overleg met je de 2FA verificatie uitzetten.