Support

FAQ: bitcoins verkopen

  • Bitcoin maandelijks

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief


Ik wil bitcoins verkopen, hoe doe ik dat?

Je kunt je bitcoins op eenvoudige wijze verkopen. Kies hiervoor de optie 'Verkopen'. Je ziet de verkoopkoers vermeld staan. Deze koers wordt elke 30 seconden ververst. Je geeft vervolgens aan hoeveel bitcoins of voor hoeveel euro's je wilt verkopen. Binnen 2 werkdagen wordt het uit te betalen bedrag in euro's overgemaakt naar je bankrekening. Uiteraard kun je niet meer bitcoins verkopen, dan je in je tegoed hebt.

Uit veiligingsoverwegingen ontvang je een e-mail met de gegevens van de verkoop. Indien je op de link klikt in de e-mail wordt de verkoop definitief. Als je ondertussen uitgelogd bent, moet je natuurlijk wel weer inloggen. Aangezien de prijs kan fluctueren blijft de transactie 10 minuten geldig.
Als je Two Factor (2FA) hebt ingesteld ontvang je geen e-mail, maar moet je de betaling met je veiligheidscode bevestigen.

 

De link om de verkoop te bevestigen werkt niet meer?

Aangezien de prijs kan fluctueren moet je de verkoop binnen 10 minuten bevestigen door op de link te klikken in de email. Na 10 minuten vervalt de verkooporder en verdwijnt uit het overzicht 'onbevestigde transacties'. Indien gewenst kun je opnieuw een verkoop starten.

 

Ik heb geen e-mail ontvangen van de verkoop?

Als je geen e-mail hebt ontvangen, kun je in je account de verkooptransactie opzoeken. Je kunt de e-mail opnieuw laten versturen. Let hierbij wel op dat de verkoop 10 minuten geldig blijft. Na 10 minuten moet je opnieuw de verkoop starten. 
Als je Two Factor (2FA) hebt ingesteld, ontvang je geen e-mail, maar moet je de transactie definitief maken met de veiligheidscode.

Wij hebben de ervaring dat mails van een hotmail of msn-account vertraagd afgeleverd worden. Dit is heel vervelend, maar wij kunnen dit niet verhelpen. Het enige wat we je kunnen adviseren is om ‘Two-factor’ (2FA) te installeren. Dan krijg je bij versturen en verkopen geen e-mail meer, maar moet je de 2FA code invoeren van je App op je telefoon.

 

 

Wanneer kan ik mijn euro's verwachten?

Je kunt de euro's uiterlijk na 2 werkdagen op je bankrekening verwachten. In het weekend werken de banken niet, dus deze dagen tellen niet mee.

 

Is er een maximaal aantal bitcoins dat ik kan verkopen?

Het aantal bitcoins dat je kunt verkopen, is afhankelijk van hoeveel informatie in je account bekend is. Voor het verkopen is het nodig dat je email adres en je mobiele nummer geverifieerd zijn.
Zie de limieten op de pagina over de bitcoinrekening.

Bij zeer grote bedragen moet je van te voren contact opnemen met support@bitmymoney.com, zie de voorwaarden.

 

Ik wil mijn bitcoins verkopen bij een bepaalde koers, kan dat?

Je kunt je bitcoins te allen tijde verkopen. Als je bitcoins koopt of verkoopt om te speculeren of te beleggen, weet je wellicht al op welke prijs je de bitcoins wilt verkopen of kopen. Op dit moment is er nog geen notificatie voor de koers. Je zult deze zelf in de gaten moeten houden. In 2018 verwachten wij de functionaliteit 'koersnotificatie'. Je kunt dan aangeven bij welke koers je een email of sms wilt krijgen. Je ontvangt dan bericht als Bitcoin de betreffende waarde bereikt.

 

Kan ik bitcoins ook weer inwisselen voor euro's?

 

Staat je vraag er niet bij?

Je kunt met al je vragen bij ons terecht.