Support

Stuur bitcoins via het Bitcoinnetwerk

Hoe verstuur ik bitcoins naar een bitcoinadres?

Je kunt bitcoins versturen naar een bitcoinadres. Het versturen naar een bitcoinadres is alleen mogelijk via de website, niet via de app. Hiervoor kun je inloggen op de website.

Als je bitcoins wilt versturen naar een vriend of familielid kun je beter gebruik maken van verstuur naar vriend. 

Als eerste voeg een bitcoinadres toe

 1. Voeg een cryptoadres toe. Je kunt een Bitcoinadres toevoegen van jezelf: het bitcoinadres van een eigen wallet of een exchange.
 2. Stuur de foto van het cryptoadres met je ID naar support@bitmymoney.com
 3. Na goedkeuring van je bitcoinadres kunt je versturen naar dit bitcoinadres

Verstuur bitcoin naar een bitcoinadres

 1. Kies Verstuur op de website
 2. Vul het gewenste bedrag in. Je verstuurt Bitcoin en geen euro's. Het eurobedrag is ter indicatie. Bitcoin verandert elk moment van prijs, lees meer over de prijs van Bitcoin.
 3. Je kunt de max-knop gebruiken, dan verstuur je alle Bitcoin in 1 keer.
 4. Kies het bitcoinadres: je kunt alleen versturen naar Bitcoinadressen die gevalideerd zijn. 
 5. Voor je eigen administratie kun je een tekst bij de transactie opnemen. De ontvanger ziet deze melding niet.
 6. Bevestig je verstuuractie.
  Uit veiligingsoverwegingen ontvang je een e-mail ter bevestiging van de betaling. Controleer het bedrag en het e-mailadres. Klik vervolgens op de link in de e-mail. Je betaling wordt dan uitgevoerd.
  Als je Two Factor (2FA) hebt ingesteld ontvang je geen e-mail, maar moet je de transactie bevestigen met je veiligheidscode.
 7. De bitcoins worden verstuurd via het Bitcoinnetwerk
  Bitmymoney stuurt de transactie het Bitcoinnetwerk op. Bitmymoney heeft hier verder geen invloed op. Als de transactie 3 bevestigingen heeft door het Bitcoinnetwerk, kun je dit terugvinden in je transactieoverzicht.

Kan ik of Bitmymoney een transactie stoppen of terugdraaien?

Op het moment dat je de transactie verstuurt bij Bitmymoney, wordt deze transactie overgenomen door het bitcoinnetwerk. Het bitcoinnetwerk gaat de transactie afhandelen. Meestal binnen 10 minuten krijgt de transactie zijn eerste bevestiging. Een bevestigde transactie is niet terug te draaien, deze transactie is opgenomen in de blockchain en het principe van de blockchain is dat alle transacties definitief zijn en niet terug te draaien. Je kunt een transactie dus niet terugdraaien en ook Bitmymoney kan dit niet. Dat transacties onomkeerbaar zijn, kun je ook terugvinden in onze voorwaarden.

Ik kan niet versturen, er is een actie nodig op mijn account?

Je account staat in de veilige stand uit veiligheidsoverwegingen. Waarschijnlijk heb je je wachtwoord gewijzigd, dan is er persoonlijk contact nodig om er zeker van te zijn dat jij het bent die de actie uitvoert. Wij zullen telefonisch contact met je opnemen of je kunt ons bellen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur op 070-2500456. Dan maken we het voor je in orde.
Om te voorkomen dat je account in veilige stand terecht komt, kun je 2FA instellen, dan wordt je account ook direct een stuk veiliger.

Ik kan niet versturen?

Dit kan de volgende oorzaken hebben:

 1. Je account staat in de veilige stand, deze melding zie je in je scherm. Zie vorige vraag.
 2. Je hebt nog geen bitcoinadres toegevoegd
 3. Je Bitcoinbalans is nul, omdat je deposit nog geen bevestigingen heeft gekregen in het Bitcoinnetwerk. Je zult moeten wachten op de bevestigingen, pas na een bevestiging kun je versturen en verkopen. Je kunt de transactie opzoeken in het blockchain netwerk. Dit is verderop uitgelegd.
 4. Je hebt de dagelijkse limiet overschreden. Zie de limieten op deze pagina.

Hoe zie ik of een transactie is aangekomen?

Bitmymoney verstuurt jouw bitcoins via het bitcoinnetwerk. Bitmymoney toont de status van jouw transactie in je transactieoverzicht. Als deze 3 bevestigingen heeft gekregen in de blockchain krijgt de transactie de status gereed / final.
Een transactie met de status gereed is dus afgehandeld en aangekomen op het bitcoinadres van de ontvanger.

Waar vind ik de gegevens uit de blockchain? 

Op het moment dat je de transactie verstuurt bij Bitmymoney, wordt deze transactie overgenomen door het bitcoinnetwerk en wordt de transactie in de blockchain opgenomen. Je kunt altijd je eigen transactie in de blockchain terugvinden, zie volgende vraag.

Waar vind ik het bewijs dat mijn transactie is afgerond (mijn transactie id)? 

Elke transactie in je Bitmymoneyrekening kun je openklappen.
Bij een verstuur-transactie vind je onder andere de volgende gegevens:

 • datum/tijd
 • het bitcoinadres waar je het naar toe hebt gestuurd
 • de transactie id
 • de omschrijving (deze is alleen voor jezelf, de ontvanger ziet dit niet)

Als je op de transactie-id klikt ga je naar een browser op de blockchain en zie je je eigen transactie, de status en hoeveel bevestigingen de transactie heeft. Je kunt altijd deze link gebruiken als bewijs dat je transactie is afgerond. In de blockchain kun je zien waar je bitcoins vandaan komen en waar ze naar toe gaan.

Het eurobedrag is anders dan ik had verwacht?

Bij het versturen en ontvangen van Bitcoin, verstuur je Bitcoin en geen euro's. De europrijs van een Bitcoin verandert altijd en is geen minuut hetzelfde. Daarbij komt dat op elke site de prijs van Bitcoin anders getoond kan worden. Op de meeste sites zie je bij een daadwerkelijke aankoop en/of verkoop voor euro's de daadwerkelijke koers. Bij het versturen is een koers altijd indicatief.

Is er een maximaal aantal bitcoins dat ik kan versturen?

Het aantal bitcoins dat je kunt versturen, is afhankelijk van de mate van verificatie van je account. Ben je net aangemeld en is alleen je e-mailadres bekend, dan kun je een kleiner bedrag versturen dan wanneer je langer actief bent en bijvoorbeeld je mobiele nummer hebt geverifieerd.
Zie onze pagina met alle limieten binnen de bitcoinrekening.

Wie zit er achter een bitcoinadres?

Een bitcointransactie bevat geen persoonsgegevens. Een bitcointransactie wordt afgehandeld door het bitcoinnetwerk. Bitmymoney heeft hier geen invloed op. Bitmymoney verzorgt alleen het versturen van de transactie, daarna neemt het Bitcoinnetwerk het over. Aangezien de bitcointransactie geen persoonsgegevens bevat is een transactie anoniem. Het is daarom heel belangrijk dat je zeker bent van het bitcoinadres en dat je onderzoek doet naar de partij waarnaar je bitcoins gaat sturen. 

Kosten versturen bitcoins naar bitcoinadres

De fee die berekend wordt door het bitcoinnetwerk voor het versturen van een transactie, wordt bij het versturen van je transactie verrekend. Deze kosten staan vermeld op het verstuurscherm. 
Als het druk is in het Bitcoinnetwerk gaan de kosten voor het versturen van Bitcoin via het Bitcoinnetwerk omhoog. De werkelijke kosten worden altijd getoond op het verstuurscherm. Indien de kosten erg hoog worden, wordt een waarschuwing gegeven, zodat je altijd op de hoogte bent.

Mijn transactie duurt heel lang en blijft onbevestigd, kan ik daar wat aan doen?

Helaas niet. Bitmymoney zorgt ervoor dat er voldoende fee zit op een transactie, maar als het druk is in het netwerk kan een transactie wel enkele uren duren soms dagen. Hierop heeft Bitmymoney geen invloed.

Staat je vraag er niet bij?

Je kunt met al je vragen bij ons terecht. Je kunt contact met ons opnemen.