Support

Stuur bitcoins via het Bitcoinnetwerk

Het versturen naar een bitcoinadres is alleen mogelijk via de website, niet via de app. Als je bitcoins wilt versturen naar een vriend of familielid kun je beter gebruik maken van verstuur naar vriend. 

Waarschuwing

Oplichting / Investerings scams
Mensen worden door oplichters geadviseerd om bij hen geld te investeren middels Bitcoin, waarbij een hoog rendement wordt beloofd. De slachtoffers worden overgehaald om Bitcoin te versturen. Bitcoins die verstuurd zijn kunnen NOOIT teruggehaald worden. 

Slachtoffers nogmaals benaderd
Het is mogelijk dat slachtoffers nogmaals benaderd worden, zogenaamd om hun verliezen goed te maken. Hierbij worden juridische stappen voorgesteld die geld kosten of de oplichters schotelen nieuwe investeringen voor. Ook in dit geval gaat het om een scam en zijn de slachtoffers uiteindelijk hun geld kwijt. 

Computer overgenomen
Veelal wordt er ook geadviseerd om leningen af te sluiten en wordt de computer overgenomen middels Anydesk of Teamviewer.

Welke adressen mag ik toevoegen?

Je kunt alleen een Bitcoinadres toevoegen van jezelf, niet van anderen. Je mag alleen adressen toevoegen waarvan jezelf eigenaar bent!

Alleen een bitcoinadres van je eigen wallet zijn toegestaan:

 1. Hardware wallet: bijvoorbeeld Ledger, Trezor
 2. Software wallet: bijvoorbeeld Exodus
 3. Account bij een Exchange (zie exchanges op Coinmarketcap)

Als je naar anderen wilt sturen, moet je eerst naar je eigen wallet sturen en dan verder.

Hoe voeg ik een adres toe?

Stap 1: voeg een bitcoinadres toe

 • Voeg een cryptoadres toe. Je kunt een Bitcoinadres toevoegen van jezelf: het bitcoinadres van een eigen wallet of een exchange.

Stap 2: stuur de foto van het bitcoinadres met ID op

Na goedkeuring van je bitcoinadres kunt je versturen naar dit bitcoinadres

Veel gestelde vragen

Verstuur bitcoin naar een bitcoinadres

 • Je verstuurt Bitcoin en geen euro's. Het eurobedrag is ter indicatie. Bitcoin verandert elk moment van prijs.
 • Je kunt de max-knop gebruiken, dan verstuur je alle Bitcoin in 1 keer.
 • Je kunt alleen versturen naar Bitcoinadressen die gevalideerd zijn. 
 • Controleer het Bitcoinadres!
 • Bitmymoney stuurt de transactie het Bitcoinnetwerk op. Bitmymoney heeft hier verder geen invloed op. Als de transactie 3 bevestigingen heeft door het Bitcoinnetwerk, kun je dit terugvinden in je transactieoverzicht.

Kan ik of Bitmymoney een transactie stoppen of terugdraaien?

Op het moment dat je de transactie verstuurt bij Bitmymoney, wordt deze transactie overgenomen door het bitcoinnetwerk. Het bitcoinnetwerk gaat de transactie afhandelen. Meestal binnen 10 minuten krijgt de transactie zijn eerste bevestiging. Een bevestigde transactie is niet terug te draaien, deze transactie is opgenomen in de blockchain en het principe van de blockchain is dat alle transacties definitief zijn en niet terug te draaien. Je kunt een transactie dus niet terugdraaien en ook Bitmymoney kan dit niet. Dat transacties onomkeerbaar zijn, kun je ook terugvinden in onze voorwaarden.

Ik kan niet versturen, er is een actie nodig op mijn account?

Je account staat in de veilige stand uit veiligheidsoverwegingen. Neem contact op met support@bitmymoney.com om je account weer vrij te geven.  

Ik kan niet versturen?

Dit kan de volgende oorzaken hebben:

 1. Je account staat in de veilige stand, deze melding zie je in je scherm. Zie vorige vraag.
 2. Je hebt nog geen bitcoinadres toegevoegd
 3. Je hebt de dagelijkse limiet overschreden. Zie de limieten op deze pagina.

Hoe zie ik of een transactie is aangekomen?

Bitmymoney verstuurt jouw bitcoins via het bitcoinnetwerk. Bitmymoney toont de status van jouw transactie in je transactieoverzicht. Als deze 3 bevestigingen heeft gekregen in de blockchain krijgt de transactie de status gereed / final.
Een transactie met de status gereed is dus afgehandeld en aangekomen op het bitcoinadres van de ontvanger.

Waar vind ik de gegevens uit de blockchain? 

Op het moment dat je de transactie verstuurt bij Bitmymoney, wordt deze transactie overgenomen door het bitcoinnetwerk en wordt de transactie in de blockchain opgenomen. Je kunt altijd je eigen transactie in de blockchain terugvinden, zie volgende vraag.

Waar vind ik het bewijs dat mijn transactie is afgerond (mijn transactie id)? 

Elke transactie in je Bitmymoneyrekening kun je openklappen.
Bij een verstuur-transactie vind je onder andere de volgende gegevens:

 • datum/tijd
 • het bitcoinadres waar je het naar toe hebt gestuurd
 • de transactie id

Als je op de transactie-id klikt ga je naar een browser op de blockchain en zie je je eigen transactie, de status en hoeveel bevestigingen de transactie heeft. Je kunt altijd deze link gebruiken als bewijs dat je transactie is afgerond. In de blockchain kun je zien waar je bitcoins vandaan komen en waar ze naar toe gaan.

Het eurobedrag is anders dan ik had verwacht?

Bij het versturen en ontvangen van Bitcoin, verstuur je Bitcoin en geen euro's. De europrijs van een Bitcoin verandert altijd en is geen minuut hetzelfde. Daarbij komt dat op elke site de prijs van Bitcoin anders getoond kan worden. Op de meeste sites zie je bij een daadwerkelijke aankoop en/of verkoop voor euro's de daadwerkelijke koers. Bij het versturen is een koers altijd indicatief.

Is er een maximaal aantal bitcoins dat ik kan versturen?

Het aantal bitcoins dat je kunt versturen, is afhankelijk van de mate van verificatie van je account. Ben je net aangemeld en is alleen je e-mailadres bekend, dan kun je een kleiner bedrag versturen dan wanneer je langer actief bent en bijvoorbeeld je mobiele nummer hebt geverifieerd.
Zie onze pagina met alle limieten binnen de bitcoinrekening.

Wie zit er achter een bitcoinadres?

Een bitcointransactie bevat geen persoonsgegevens. Een bitcointransactie wordt afgehandeld door het bitcoinnetwerk. Bitmymoney heeft hier geen invloed op. Bitmymoney verzorgt alleen het versturen van de transactie, daarna neemt het Bitcoinnetwerk het over.  

Kosten versturen bitcoins naar bitcoinadres

De fee die berekend wordt door het bitcoinnetwerk voor het versturen van een transactie, wordt bij het versturen van je transactie verrekend. Deze kosten staan vermeld op het verstuurscherm. 
Als het druk is in het Bitcoinnetwerk gaan de kosten voor het versturen van Bitcoin via het Bitcoinnetwerk omhoog. De werkelijke kosten worden altijd getoond op het verstuurscherm. Indien de kosten erg hoog worden, wordt een waarschuwing gegeven, zodat je altijd op de hoogte bent.

Mijn transactie duurt heel lang en blijft onbevestigd, kan ik daar wat aan doen?

Helaas niet. Bitmymoney zorgt ervoor dat er voldoende fee zit op een transactie, maar als het druk is in het netwerk kan een transactie wel enkele uren duren soms dagen. Hierop heeft Bitmymoney geen invloed.

Staat je vraag er niet bij?

Je kunt met al je vragen bij ons terecht. Je kunt contact met ons opnemen.