Support

Afweging zakelijk of prive

Afweging beleggen zakelijk of in privé

Je kunt Bitcoins aankopen zakelijk of privé, daarbij zijn verschillende afwegingen.

Het kan verstandiger zijn om bitcoins als privé te kopen, aangezien waardestijging dan niet telt als winst en je geen belasting hoeft te betalen over waardestijgingen. Een belegging in privé wordt in box 3 belast met een vermogensrendementsheffing tegen het tarief van 0,6 - 1,6%. Hier vind je uitleg over het precieze percentage vermogensbelasting.

Als je zakelijk belegt is een eventuele waardestijging belast en kan een eventuele waardedaling ten laste worden gebracht van het resultaat van de onderneming.

Als je overweegt te beleggen met geld uit je zakelijke onderneming, kun je dit het beste met je accountant bespreken. Is het voordelig om het geld eerst uit te keren naar privé of kun je het geld beter in de onderneming (BV) beleggen? Wat voor jou optimaal is, hangt niet alleen af van de belastingtarieven, maar ook van het doel van je beleggingen en je risicohouding. Kortom, dit vereist maatwerk.

Bitmymoney rekening

De BItmymoney rekening is persoonlijk. Dit betekent dat de Bitmymoney rekening altijd op naam staat van een natuurlijk persoon, waarbij deze persoon is geidentificeerd aan de hand van een identificatie-bewijs. Indien een zakelijke bankrekening wordt gebruikt bij het aankopen van Bitcoin of andere coins, is het noodzakelijk om een KvK-uittreksel op te sturen, zodat wij kunnen controleren dat de identiteit van de natuurlijke persoon die eigenaar is overeenkomt met de identiteit van de Bitmymoney rekening.