Support

Alle vragen over Ether kopen

Hoe kan ik Ether kopen?

Je kunt op eenvoudige wijze Ether kopen. Maak een gratis Bitmymoney rekening aan en doorloop vervolgens de volgende stappen:

  1. Kies de optie ‘Kopen’. Je kunt kiezen uit iDEAL of een bankoverschrijving.
  2. Je ziet de aankoopkoers vermeld staan. Deze koers wordt elke 30 seconden ververst.
  3. Je geeft vervolgens aan voor welk bedrag je Ether wilt kopen. Je wordt doorverwezen naar iDEAL.
  4. Je hebt 10 minuten om je iDEAL transactie af te ronden, nadat je op de bevestigingsknop hebt geklikt. De prijs blijft de 10 minuten geldig.
  5. Na een geslaagde aankoop bij iDEAL kom je terug op onze website en zijn je Ether direct zichtbaar in je account.

De stappen voor het kopen van Ether via een bankoverschrijving vind je hier.

Hoe snel staan de Ether op mijn rekening?

Na het afronden van de iDEAL-transactie zijn de Ether direct in je rekening en portfolio zichtbaar. Bij de eerste aankoop boven de 200 euro zullen wij je eerst telefonisch benaderen om je identiteit te verifiëren.

Waarom staan mijn Ether nog niet in mijn rekening?

Waarschijnlijk is het je eerste grote aankoop of komen je aankopen in totaal boven de grens. Bij de eerste grote aankoop wordt je aankoop uitgevoerd voor de koers die getoond is. Je wordt vervolgens eenmalig telefonisch gebeld uit veiligheidsoverwegingen en om je identiteit te verifiëren. Deze controle is eenmalig.

Mijn aankoop lukt niet

Na je bevestiging op het aankoopscherm heb je 10 minuten om de koop af te ronden met iDEAL, als je daar langer over doet wordt de transactie niet uitgevoerd. De prijs op het aankoopscherm vanaf het moment dat je op de bevestigingsknop hebt geklikt, blijft 10 minuten geldig.

Een andere reden dat je iDEAL betaling niet afgerond kan worden, zou kunnen zijn dat een bank soms betalingen aan Bitcoin kantoren tegenhoudt. In dat geval geeft jouw bank deze transacties een hogere score in hun fraudedetectie. Soms lukt een aankoop van 50 euro wel, maar een bedrag van bijvoorbeeld 300 euro niet.
We willen je vragen je bank te bellen. Zij kunnen je bankrekening vrijgeven om Ethereum te kopen met iDEAL.

Je kunt ook Ethereum kopen met een bankoverschrijving: kopen van Ethereum via een bankoverschrijving.

Is er een maximaal aantal Ether dat ik kan kopen?

Het aantal Ether dat je kunt kopen, is afhankelijk van hoeveel informatie in je account bekend is. Ben je net aangemeld en is alleen je e-mailadres bekend, dan kun je voor 50 euro kopen. Heb je een aankoop gedaan en daarmee je bankrekening met iDEAL geverifieerd, dan kun je grotere bedragen aan Ether kopen. De eerste keer dat je voor meer dan 200 euro koopt, geldt er een extra beveiligingseis vanuit iDEAL en zal Bitmymoney een extra controle uitvoeren.

Kijk voor alle limieten op deze pagina.

Als de koers omlaag gaat, krijg ik dan een bericht? 

Als je bitcoins koopt of verkoopt om te speculeren of te beleggen, weet je wellicht al op welke prijs je Ether wilt kopen. In onze Bitmymoney App kun je een koers per coin instellen, wanneer je van ons bericht ontvangt. Bitmymoney houdt voor jou de koers bij en je ontvangt het bericht op je telefoon.

Welke betaalmethoden ondersteunen jullie?

Ether kun je in Nederland bij ons kopen via iDEAL. Van alle bankrekeningen in de Eurozone kun je Ether kopen via een bankoverschrijving.

Herroepingsrecht: Kan ik mijn aankoop ongedaan maken?

De aankoop van Ether kun je niet meer ongedaan maken nadat de iDEAL transactie is geslaagd. Dit komt doordat Ether onderhevig zijn aan koersschommelingen op financiële markten waarop wij geen invloed hebben. Deze schommelingen kunnen elke minuut optreden.

 

Staat je vraag er niet bij?

Je kunt met al je vragen terecht bij onze supportafdeling.