Support

Bitcoins storten

Hoe krijg ik bitcoins op mijn rekening?

Vanuit je rekening kun je Bitcoin versturen naar vrienden via e-mail, sparen voor later en makkelijk wisselen tussen munten.

Maar hoe krijg je bitcoins op je rekening?

Vragen over versturen en ontvangen

Kan ik een transactie stoppen of terugdraaien?

Op het moment dat je de transactie verstuurt naar een bitcoinadres, wordt deze transactie uitgevoerd door het bitcoinnetwerk. Het bitcoinnetwerk gaat de transactie verwerken. Gemiddeld binnen 10 minuten krijgt de transactie zijn eerste bevestiging.

Een bevestigde transactie is niet terug te draaien, deze transactie is opgenomen in de blockchain en het principe van de blockchain is dat alle transacties definitief zijn en niet terug te draaien.

Wanneer zie ik de bitcoins in mijn Bitmymoney account?

Pas als een transactie opgepikt is door het bitcoinnetwerk, kun je de transactie zien in de Bitmymoney rekening. Je kunt pas de bitcoins gebruiken als de transactie 3 bevestigingen heeft. Dit kun je terugvinden in de blockchain. Bitmymoney heeft hier geen invloed op.

Waarom is er een minimum bedrag voor storten?

Het minimum bedrag voor storten is gesteld op 0,001 bitcoin. Dit is omdat kleine stortingen in Bitcoin doorwerken in de kosten voor volgende transacties. Het bitcoinnetwerk gebruikt namelijk alle inkomende transacties voor een volgende uitgaande transactie.

Veel kleine stortingen worden in een volgende transactie samengenomen, als een soort wisselgeld om het uitgaande bedrag passend te maken. Een transactie wordt duurder naarmate deze uit meer kleine bedragen is opgebouwd. Alle kleine transacties worden bij elkaar genomen in de volgende transactie en binnen het bitcoinnetwerk betaal je naar grootte van de transactie.

Dit heeft tot gevolg dat veel kleine deposit transacties het versturen voor alle klanten duurder maakt. Het minimum stortbedrag is er om de kosten voor versturen te beperken.

Mijn deposit komt niet binnen in mijn account op Bitmymoney?

Als je deposit niet binnenkomt bij Bitmymoney, controleer dan allereerst of je het goede adres hebt gebruikt. Het is verstandig om je stortadres eerst te testen met een klein bedrag, voordat je groot geld gaat versturen.

Gebruik je het stortadres uit jouw account, maar wordt je storting niet bevestigd, dan is het waarschijnlijk dat de transactie verstuurd is met te weinig fee. De fee bepaalt de prioriteit die het Bitcoinnetwerk geeft aan het verwerken van jouw transactie.
Bitmymoney kan hier niets aan doen. De versturende partij moet zorgen voor voldoende fee op een transactie. Lees meer over de fee en over transacties versturen via het Bitcoinnetwerk

Hoe stort ik bitcoins op mijn rekening?

Bitcoins verstuur je via internet. Net zoals je voor email versturen een emailadres nodig hebt, heb je voor bitcoins een Bitcoinadres nodig. Het Bitcoinadres is als het ware een financieel postvak. Alleen degene met de digitale sleutel van een Bitcoinadres kan geld uitgeven, dat op dat adres binnenkomt. Lees het artikel op ons blog over storten van bitcoins in je account.

Let op: dit adres is alleen voor bitcoin, je kunt geen andere munten hierheen sturen. Als je dit toch doet zijn deze coins weg en wij kunnen je dan ook niet verder helpen.

Bitmymoney heeft aan jouw rekening een uniek Bitcoinadres gekoppeld. Alle bitcoins die naar dat adres gestuurd worden, worden meteen bijgeschreven op jouw rekening.

Je kunt het Bitcoinadres van jouw rekening opvragen via de knop stort. Je krijgt dan onderstaand scherm, maar dan met jouw gegevens:

deposit bitcoins view

Gebruik niet het adres uit dit voorbeeld!
Elke rekening heeft een ander Bitcoinadres, gebruik dus alleen het adres dat je ziet wanneer je ingelogd bent op jouw rekening.

Als je een betaling start naar jouw adres, worden de ontvangen bitcoins meteen bijgeschreven op jouw rekening:

  • Kopieer je het bitcoinadres naar je wallet.
  • Of scan je de QR code met je mobiel.

Staat je vraag er niet bij?

Je kunt met al je vragen bij ons terecht.