Support

Bitcoins storten

Hoe krijg ik bitcoins op mijn rekening?

Vanuit je rekening kun je bitcoins versturen naar vrienden via e-mail, ermee betalen en makkelijk inwisselen voor euro’s.

Maar hoe krijg je bitcoins op je rekening?

  • Als je nog geen bitcoins bezit, kun je bitcoins kopen met iDeal.
  • Als je al wel bitcoins bezit, kun je deze storten op je rekening.

Kan ik een transactie stoppen of terugdraaien?

Op het moment dat je de transactie verstuurt naar een bitcoinadres, wordt deze transactie uitgevoerd door het bitcoinnetwerk. Het bitcoinnetwerk gaat de transactie afhandelen. Meestal binnen 10 minuten krijgt de transactie zijn eerste bevestiging. Een bevestigde transactie is niet terug te draaien, deze transactie is opgenomen in de blockchain en het principe van de blockchain is dat alle transacties definitief zijn en niet terug te draaien.

Wanneer zie ik de bitcoins in mijn Bitmymoney account?

Pas als een transactie opgepikt is door het bitcoinnetwerk, kun je de transactie zien in de Bitmymoney rekening. Je kunt pas de bitcoins gebruiken als de transactie 3 bevestigingen heeft. Dit kun je terugvinden in de blockchain. Bitmymoney heeft hier geen invloed op.

Waarom is er een minimum bedrag voor storten?

Het minimum bedrag van 0,01 Bitcoin geldt omdat de kosten voor kleine transacties doorwerken in de volgende transacties. Het bitcoinnetwerk gebruikt namelijk alle transacties als begin voor de volgende transactie. Veel kleine stort transacties worden in een volgende transactie meegenomen en een transactie met heel veel zogenaamde inputs is heel duur. Dit heeft tot gevolg dat vele kleine deposit transacties heel duur gaan worden bij het versturen. Alle kleine transacties worden bij elkaar genomen in de volgende transactie en binnen het bitcoinnetwerk betaal je naar grootte van de transactie. Daarom geldt het minimum stort bedrag. 

Mijn deposit komt niet binnen in mijn account op Bitmymoney?

Als je deposit niet binnenkomt bij Bitmymoney, dan is het waarschijnlijk dat de transctie verstuurd is met te weinig fee. Bitmymoney kan hier niets aan doen. De versturende partij moet zorgen voor voldoende fee op een transactie. Lees meer over de fee en over transacties versturen via het Bitcoinnetwerk

Hoe stort ik bitcoins op mijn rekening?

Bitcoins verstuur je via internet. Net zoals je voor email versturen een emailadres nodig hebt, heb je voor bitcoins een Bitcoinadres nodig. Het Bitcoinadres is als het ware een financieel postvak. Alleen degene met de digitale sleutel van een Bitcoinadres kan geld uitgeven, dat op dat adres binnenkomt.

Let op: dit adres is alleen voor bitcoin, je kunt geen andere munten hierheen sturen. Als je dit toch doet zijn deze coins weg en wij kunnen je dan ook niet verder helpen.

Bitmymoney heeft aan jouw rekening een uniek Bitcoinadres gekoppeld. Alle bitcoins die naar dat adres gestuurd worden, worden meteen bijgeschreven op jouw rekening.

Je kunt het Bitcoinadres van jouw rekening opvragen via de knop stort. Je krijgt dan onderstaand scherm, maar dan met jouw gegevens:

deposit bitcoins view

Elke rekening heeft een ander bitcoinadres, gebruik dus alleen het adres dat je ziet wanneer je ingelogd bent op jouw rekening.
Gebruik niet het adres uit dit voorbeeld!

Als je een betaling start naar jouw adres, worden de ontvangen bitcoins meteen bijgeschreven op jouw rekening:

  • Kopieer je het bitcoinadres naar je wallet.
  • Of scan je de QR code met je mobiel.

Staat je vraag er niet bij?

Je kunt met al je vragen bij ons terecht.