Bitcoinadres toevoegen aan je account

De Nederlandse toezichthouder op cryptobedrijven, de Nederlandse Bank (DNB) heeft afgedwongen dat alle Bitcoinbedrijven in Nederland versturen alleen toestaan naar eigen wallets.

Alleen eigen bitcoinadres

Je kunt alleen Bitcoin versturen naar een adres van een wallet waar jij zelf over kan beschikken.

Waarschuwing

Oplichting / Investerings scams
Mensen worden door oplichters geadviseerd om bij hen geld te investeren middels Bitcoin, waarbij een hoog rendement wordt beloofd. De slachtoffers worden overgehaald om Bitcoin te versturen. Bitcoins die verstuurd zijn kunnen NOOIT teruggehaald worden.

Slachtoffers nogmaals benaderd
Het is mogelijk dat slachtoffers nogmaals benaderd worden, zogenaamd om hun verliezen goed te maken. Hierbij worden juridische stappen voorgesteld die geld kosten of de oplichters schotelen nieuwe investeringen voor. Ook in dit geval gaat het om een scam en zijn de slachtoffers uiteindelijk hun geld kwijt.

Computer overgenomen
Veelal wordt er ook geadviseerd om leningen af te sluiten en wordt de computer overgenomen middels Anydesk of Teamviewer.

Stappen

Door deze eis van DNB moeten wij van alle klanten kunnen aantonen dat zij naar hun eigen adres sturen. Vandaar dat we om een foto vragen. Je kunt op de volgende manier je adres aan je account toevoegen:

1. Alleen geverifieerd account

Je kunt alleen een bitcoinadres laten verifieren als je account in niveau 2 is, dat betekent dat je jezelf geverifieerd hebt. Lees hier hoe je dat kunt doen.

2. Jouw eigen Bitcoinadres

Dit is een adres buiten je account bij Bitmymoney, waar je bitcoins heen wilt sturen. Je kunt kiezen uit:

• Bitcoinadres van je eigen hardware wallet of software wallet

• Bitcoinadres van je account bij een andere exchange

Ga daar naar "deposit adres".

3. Adresboek bij Bitmymoney

Ga naar jouw adresboek bij Bitmymoney. En voeg het adres uit stap 1 toe via het formulier.

4. Maak een foto van je bitcoinadres met jezelf of met je ID

Zo bewijs je dat jij de eigenaar bent van het adres.

- Jij of je identiteitsbewijs moet herkenbaar in beeld zijn (zie voorbeelden)
- Je inlognaam bij de exchange moet zichtbaar zijn.
- Het bitcoinadres moet leesbaar zijn.

voorbeeld id trezor
Trezor wallet in je browser

Er kan om een extra foto van je hardware wallet met ID gevraagd worden. Voor snelle verwerking raden we je aan om deze ook bij te sluiten. Hiermee bewijs je dat je over de wallet beschikt.

Stuur de foto's naar verify@bitmymoney.com.

5. Support controleert jouw gegevens

Het toevoegen van adressen vindt plaats tijdens werkdagen.
Na verificatie kun je dit Bitcoinadres gebruiken om bitcoins naar te versturen.

Voorbeelden

Het is belangrijk dat je stortadres en je ID in beeld zijn.

afbeelding van een trezor wallet
Trezor wallet in je browser
voorbeeld id electrum
Electrum wallet op je laptop
voorbeeld id hardware wallet
Hardware wallet, zoals Trezor of Ledger