Support

Uitleg over bitcoins kopen

Hoe kan ik bitcoins kopen?

Je kunt Bitcoin kopen met iDEAL in de app of op de website. 

Je kunt ook kopen door een euro-bedrag over te maken op onze bankrekening: de stappen voor het kopen van bitcoins via een bankoverschrijving vind je hier.

Hoe snel staan de bitcoins op mijn rekening?

Na het afronden van de iDEAL-transactie zijn de bitcoins direct in je rekening zichtbaar en kun je de bitcoins gebruiken. Bij de eerste aankoop boven de 200 euro zullen wij je eerst telefonisch benaderen om je identiteit te verifiëren. Kijk voor alle limieten en controles op deze pagina.

Waarom staan mijn bitcoins nog niet in mijn rekening?

Waarschijnlijk is het je eerste grote aankoop of komen je aankopen in totaal boven de grens. Bij de eerste grote aankoop wordt je aankoop uitgevoerd voor de koers die getoond is. Je wordt vervolgens eenmalig telefonisch gebeld uit veiligheidsoverwegingen en om je identiteit te verifiëren.

Is er een maximaal aantal bitcoins dat ik kan kopen?

Het aantal bitcoins dat je kunt kopen, is afhankelijk van hoeveel informatie in je account bekend is. Ben je net aangemeld en is alleen je e-mailadres bekend, dan kun je voor 50 euro kopen. Heb je een aankoop gedaan en daarmee je bankrekening met iDEAL geverifieerd, dan kun je grotere bedragen aan bitcoins kopen. De eerste keer dat je voor meer dan 200 euro bitcoins koopt, geldt er een extra beveiligingseis vanuit iDEAL en zal Bitmymoney een extra controle uitvoeren.

Kijk voor alle limieten op deze pagina.

Als de koers omlaag gaat, krijg ik dan een bericht? 

Als je bitcoins koopt of verkoopt om te speculeren of te beleggen, weet je wellicht al op welke prijs je bitcoins wilt kopen. In onze Bitmymoney App kun je een koers per coin instellen, wanneer je van ons bericht ontvangt. Bitmymoney houdt voor jou de koers bij en je ontvangt het bericht op je telefoon.

Welke betaalmethoden ondersteunen jullie?

Bitcoins kun je in Nederland bij ons kopen via iDEAL. Van alle bankrekeningen in de Eurozone kun je bitcoins kopen via een bankoverschrijving.

Herroepingsrecht: Kan ik mijn aankoop ongedaan maken?

De aankoop van Bitcoins kun je niet meer ongedaan maken nadat de iDEAL transactie is geslaagd. Dit komt doordat bitcoins onderhevig zijn aan koersschommelingen op financiële markten waarop wij geen invloed hebben. Deze schommelingen kunnen elke minuut optreden.

Staat je vraag er niet bij?

Je kunt met al je vragen terecht bij onze supportafdeling.