Support

Beveiliging Bitmymoney

Beveiliging door Bitmymoney

Veilige opslag

Bij Bitmymoney wordt meer dan 97% van de Bitcoin, Ether, Goud en Litecoin van klanten, offline opgeslagen op verschillende beveiligde locaties.
Offline opslag vormt een belangrijke veiligheidsmaatregel tegen diefstal en verlies.
Bij de opslag houden we ook rekening met gevoelige gegevens. Deze gegevens zijn volledig losgekoppeld van het internet.

Tegoeden van klanten

Klant tegoeden in Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn ondergebracht in de Stichting Bitmymoney Client Management Foundation. Deze stichting is verantwoordelijk voor alle te beheren cryptocurrencies van klanten van Bitmymoney BV. In geen geval kan Bitmymoney BV aanspraak maken op deze klant tegoeden. Ook bij een eventueel faillisement van Bitmymoney zijn de klanttegoeden veilig. Mocht Bitmymoney onverhoopt failliet gaan, dan kunnen alleen klanten aanspraak maken op hun tegoeden.

Tegoeden veilig bij Bitmymoney

  1. je kunt alleen verkopen naar jouw eigen bankrekening.
  2. een nieuwe bankrekening wordt altijd gecontroleerd, als de tenaamstelling niet overeenkomt wordt om extra verificatie gevraagd.
  3. je kunt alleen versturen via het Bitcoinnetwerk als je aan kunt tonen dat het bitcoinadres van jezelf is (met een ID van jezelf erbij).

Hierdoor zijn je bitcoins veilig. Hierbij is het wel je eigen verantwoordelijkheid om je e-mail te beveiligen, zodat andere niet bij jou e-mail kunnen komen. Lees hier wat je zelf moet doen aan beveiliging.

Veilige rekening

De Bitmymoney-rekening is veilig. Om deze veiligheid te garanderen hebben wij verschillende maatregelen genomen, in de programmatuur, in de processen, in de mensen en natuurlijk in de opslag van bitcoin. Al het internet verkeer voor en achter onze website loopt over beveiligde verbindingen. Het is belangrijk dat klanten zelf ook voor een goede beveiliging zorgen, zie hierboven.

Ken uw klant

Om fraude en oplichting te voorkomen gebruikt Bitmymoney een sterk "ken uw klant"-beleid (KYC) dat voorziet in risico gebaseerde identificatie van cliënten, verificatie en due diligence voor alle klanten. Voor klanten gelden limieten. Er vindt monitoring van transacties plaats om verdachte transacties op te sporen.

Extra controles

Bitmymoney past de meerdere controles toe. Om een account aan te kunnen maken moet je e-mailadres geverifieerd zijn.
Voor het versturen en verkopen moet tevens je mobiele nummer geverifieerd worden. Daarnaast moet je je identiteit verifieren om te kunnen versturen.

Dubbele controle

Bitmymoney past een dubbele controle toe op alle Bitmymoney accounts bij het versturen. Als extra beveiliging ontvang je telkens een e-mail om je verstuur transacties te bevestigen. Als je Two Factor van Bitmymoney hebt geïnstalleerd, moet je elke keer bij het versturen gebruik maken van de code op je mobiele telefoon van je authenticatie App.