Support

Wat is Goud en wat kan ik ermee?

Hoe werkt goud bij Bitmymoney?

Net als Bitcoin kun je vanaf een bedrag van €10 goud kopen met iDEAL. Je kunt goud ook weer verkopen naar je bankrekening. Daarnaast kun je goud versturen naar je vrienden.

Goud heeft zich door de eeuwen heen bewezen als veilige opslag van waarde. In je Bitmymoney rekening kun je makkelijk goud kopen en verkopen, en zelfs goud naar je vrienden sturen als kado.

Hoe wordt het goud bewaard?

Het Goud dat Bimymoney voert is Paxos Gold (PAXG). Paxos Gold is een token gedekt door fysiek goud, dat ligt opgeslagen in de kluizen van Brinks in Londen.

Lees hier het whitepaper van Pax Gold

 

Lees de Whitepaper

 

Waarom goud?

Veel beleggers en overheden houden goud aan naast gewone valuta en beleggingen. Ook De Nederlandsche Bank (DNB) houdt grote voorraden goud aan. Op hun website valt te lezen:
"De Nederlandsche Bank (DNB) bezit ruim 600 ton goud (EUR 31,2 miljard eind 2022) als onderdeel van haar totale reserves. Het goud wordt vooral aangehouden als reserve en is van oudsher een vertrouwensanker."

Goud wordt beschouwd als veilige haven. Het aanhouden van goud wordt gebruikt om waarde vast te houden.
Historisch is goud voor waardebehoud superieur aan nationale valuta. Alle valuta van de wereld zijn in de loop der jaren minder waard geworden, wanneer je de waarde van een valuta, zoals de dollar of euro, uitdrukt in gewicht in goud.

Een voordeel van goud is dat het minder volatiel is dan bijvoorbeeld Bitcoin. Goud is al sinds mensenheugenis een stabiele investering. Bitcoin is nog jong en heeft zich in 10 jaar bewezen als waardevolle belegging.

Overeenkomsten tussen Goud en Bitcoin

Bitcoin wordt algemeen gezien als het digitale goud. Je kunt goud toevoegen aan je beleggingsportefeuille om je risico's te spreiden.
Zowel goud als Bitcoin zijn gelimiteerd beschikbaar en niet oneindig zoals de dollar of de euro.

Eenheid van Goud in Pax Gold

De eenheid van goud bij Bitmymoney is in munten van 1 troy ounce. Een troy ounce is de standaard gewichtsmaat voor goud en weegt 31,1 gram. Om een kilo goud te sparen, moet je net iets meer dan 32 munten kopen. Koop je 0,1 munt, dan bezit je 3 gram goud.

Waarom zou ik Goud kopen?

Bij Bitmymoney kun je Goud kopen en naar Goud wisselen. Goud is door de jaren heen minder volatiel dan Bitcoin. Wanneer je vindt dat de Bitcoin hoog staat, zou je een deel van je winst kunnen veiligstellen in goud.