Support

Waarschuwing verdienprogramma's

Er zijn meerdere aanbiedingen in omloop van verdienprogramma’s waar je met Bitcoin kunt betalen. Deze waarschuwing betreft aanbiedingen waar een gegarandeerd rendement wordt geboden en je je geld niet elk moment kunt opvragen. In die gevallen betreft het waarschijnlijk oplichting.

 • Bitmymoney heeft geen enkele relatie met deze bedrijven.

 • De Bitmymoney rekening mag niet gebruikt worden om Bitcoin te ontvangen of te versturen naar dit soort partijen.

 

Verschillende vormen van oplichting

 1. Investerings scams
  Deze vormen van oplichting staan ook bekend als broker scams of boilerrooms. Mensen worden door oplichters geadviseerd om bij hen geld te investeren middels Bitcoin, waarbij een hoog rendement wordt beloofd (dit wordt bijvoorbeeld behaald met automatische trading software). Het lijkt in het begin goed te gaan, er wordt uitbetaald en dit geeft investeerders het idee dat het goed zit. Uiteindelijk kan er niet meer uitbetaald worden en is iedereen zijn geld kwijt.
  Het kan zelfs voorkomen dat slachtoffers nogmaals worden benaderd, zogenaamd om hun verliezen goed te maken. Hierbij worden juridische stappen voorgesteld die geld kosten of de oplichters schotelen nieuwe investeringen voor. Ook in dit geval gaat het om een scam en zijn de slachtoffers uiteindelijk hun geld kwijt. 
  Veelal wordt er ook geadviseerd om leningen af te sluiten en wordt de computer overgenomen middels Anydesk of Teamviewer.
   
 2. Andere mensen aanbrengen
  Mensen worden door zogenaamde MLM programma's benaderd. MLM betekent Multi Level Marketing en hierbij is de strategie dat men eerst moet investeren en dan andere mensen moet aanbrengen. Deze programma's hebben alle kenmerken van een piramidespel. Als je op tijd instapt kun je nog wat geld verdienen, maar alleen de oprichters worden echt rijk.

 

Doe eerst goed onderzoek

Voordat je je geld ergens in belegt is het noodzakelijk dat je eerst goed onderzoek doet op Internet:

 • of het een betrouwbare partij is waarmee je zaken doet (zoek op scam en de naam van het bedrijf).
  Kijk of andere negatieve ervaringen hebben.
 • is het bedrijf in de EU gevestigd?
 • controleer of het bedrijf een vergunning heeft van de AFM (NL) of FSMA (BE)

 

Let op!

Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat vaak ook. 

Een Bitmymoney account is puur persoonlijk en mag alleen voor legale doeleinden worden gebruikt. De richtlijnen voor gebruik kun je vinden in de voorwaarden van Bitmymoney.

Bij constatering van ongeoorloofd gebruik, kan je account bij Bitmymoney worden afgesloten.

Via Bitmymoney is het niet toegestaan om Bitcoin te ontvangen of versturen naar investeringsbedrijven die werken zonder de juiste EU-vergunning. 

 

Bekende brokerscams en bedrijven met waarschuwingen van toezichthouders

De toezichthouders (o.a. de AFM in Nederland) geven regelmatig waarschuwingen af voor bedrijven, veelal in het buitenland gevestigd, die zonder vergunning investeringsaanbiedingen doen. Het zijn honderden bedrijven op deze lijst. Hier kun je je aanbieder zoeken en controleren of deze een vergunning heeft, of er voor het bedrijf een waarschuwing is afgegeven:

Check hier de waarschuwingen van de AFM

Zie hier de frauduleuze aanbieders