Support

Ethereum kopen

Ethereum kopen

Makkelijk, veilig en snel Ethereum kopen

Ethereum

Ethereum is, na Bitcoin, waarschijnlijk de meest populaire cryptovaluta. Ether is de naam voor de valuta en Ethereum de naam voor het netwerk of nog beter gezegd het systeem. Bij Bitcoin heet het totale netwerk Bitcoin en heten de coins ook bitcoin. In 2013 werd Ethereum door Vitalik Buterin gelanceerd. Vitalik wordt als het brein gezien achter Ethereum.

Met een Bitmymoney rekening kun je makkelijk ethers kopen. Je ethers worden op een veilige manier bewaard en via de bitcoinrekening kun je er eenvoudig mee betalen, ze versturen naar vrienden of ze inwisselen voor euro's. Je kunt met de rekening ook makkelijk en veilig Bitcoin en Litecoin kopen, bewaren en verkopen.

Ethereum is gebaseerd op blockchain-technologie. Alle cryptocurrencies (crypto verwijst naar de cryptografie die de basis vormt van de beveiliging) gaan uit van de blockchain. Het principe van een blockchain is dat het alle transacties bevat die ooit gedaan zijn en dat deze transacties onweerlegbaar zijn en nooit kunnen worden teruggedraaid. De transacties worden decentraal en onafhankelijk door het netwerk geverifieerd.

Bij Bitmymoney koop je snel ethers, maak een account aan en dan een uitnodiging in de e-mail om je Bitmymoney-rekening te openen.
De eerste keer kun je alleen voor 50 of 100 euro kopen, daarna kun je op de website of in onze mobiele app Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen tegen hogere bedragen tot 15.000 euro per dag, afhankelijk van de mate waarin je jezelf geidentificeerd hebt.

Ethereum grafiek

 

Veel gestelde vragen over Ethereum en de Bitmymoney rekening

Wat is het verschil tussen euro's en bitcoins?

Hoewel bitcoins vaak als gewoon geld worden gebruikt, zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen euro’s en bitcoins.

Bitcoins bestaan alleen digitaal: ze worden niet uitgegeven door een centrale bank en er is daardoor ook geen staat die de waarde bepaalt. Bitcoin is een financiële innovatie die de macht over geld teruggeeft aan de gebruikers.

Verschillen tussen Bitcoin en Ethereum

Ethereum en Bitcoin verschillen vooral in elkaar voor wat betreft de toepassingen. De basis is van beide hetzelfde: transacties worden uitgevoerd waarbij een waardeoverdracht plaatsvindt. Bij Bitcoin zijn dit dus bitcoins en wordt waarde overgedragen. Dit is ook bij Ethereum het geval, maar op het Ethereum platform kunnen ontwikkelaars hun eigen gedecentraliseerde applicaties bouwen.

Voordelen van Bitmymoney

Bij een bank betaal je voor je betaalrekening. Het openen van een rekening bij Bitmymoney is daarentegen geheel gratis en laagdrempelig: voor een klein bedrag koop je je eerste bitcoins en het openen van een bitcoinrekening is gratis.

  • Laagdrempelig: al vanaf 10 euro
  • Makkelijk ethers kopen met iDEAL
  • Veilig ethers bewaren
  • Gratis een rekening openen

Hoe koop je Ethereum?

Bekijk de video waarin wordt uitgelegd hoe je ethereum koopt als je al een account hebt bij Bitmymoney.