Support

Meer over Bitcoin

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is volledig digitaal geld. Het werkt via internet, kent geen landsgrenzen en is bij internationale betalingen net zo snel als e-mail.

Ontstaan van Bitcoin

In 2008 schreef Satoshi Nakamoto de whitepaper. Hierin beschreef hij zijn uitvinding Bitcoin.

Lees de Whitepaper

Bitcoin is van iedereen

Bitcoin is ontwikkeld als opensource. Opensource betekent dat het ontwerp en de code (de software) openbaar is en dat niemand eigenaar of beheerder is en iedereen kan meedoen.

Bekijk de code in github

Wat is de blockchain?

De boekhouding van Bitcoin heet de blockchain. Ook de boekhouding van Bitcoin met alle transacties zijn openbaar. Dat betekent dat iedereen alle transacties kan inzien. Een transactie bevat de datum/tijd van een transactie, het bitcoinadres of adressen van waar gestuurd wordt en het bitcoinadres of adressen waar naar toe wordt verstuurd. En natuurlijk het aantal Bitcoin. Je kunt aan een transactie niet zien wie het verstuurd heeft. Als je een bitcoinadres hebt kan jij, maar dus iedereen zien welke transacties op dat bitcoinadres hebben plaatsgevonden.

Bekijk de blockchain

Hoe werkt Bitcoin?

Bitcoin (afkorting BTC) is een cryptovaluta en een globaal betaalmiddel (als systeem wordt Bitcoin met een hoofdletter geschreven, als munteenheid vaak met een kleine letter). Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt daar het werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. Het netwerk is peer-to-peer en de transacties gebeuren tussen de gebruikers onderling, zonder tussenpersoon.

Wat kan ik met een Bitmymoneyrekening?

Met een Bitmymoneyrekening kun je makkelijk bitcoins kopen. Je bitcoins worden op een veilige manier bewaard en via de bitcoinrekening kun je er eenvoudig mee betalen, ze versturen naar vrienden of ze inwisselen voor euro's. Je kunt met de rekening ook makkelijk en veilig Ethereum en Litecoin kopen, bewaren en verkopen.

Begin eenvoudig met Bitcoin

Bij Bitmymoney kun je snel bitcoins kopen. Maak een account aan en je ontvangt een uitnodiging in de e-mail om je bitcoinrekening te openen.
De eerste keer kun je alleen voor 50 euro kopen. Daarna kun je op de website of in onze mobiele app voor hogere bedragen Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen, afhankelijk van de mate waarin je jezelf geïdentificeerd hebt.

Veel gestelde vragen over Bitcoin en de Bitmymoney

Wat is het verschil tussen euro's en bitcoins?

Hoewel bitcoins vaak als gewoon geld worden gebruikt, zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen euro’s en bitcoins.

Bitcoins bestaan alleen digitaal: ze worden niet uitgegeven door een centrale bank en er is daardoor ook geen staat die de waarde bepaalt. Bitcoin is een financiële innovatie die de macht over geld teruggeeft aan de gebruikers.

Voordelen Bitcoin

Bitcoin kent veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld de euro. Het grootste voordeel van de digitale munt is dat het de landsgrenzen overstijgt. Een betaling naar Amsterdam is net zo snel als een betaling naar Amerika. Bitcoin wordt niet vertraagd door banknetwerken. Het is een internationaal betaalmiddel dat op alle plekken waar je beschikken over internet hebt werkt.

Daarnaast heb je bij Bitcoin geen tussenpersonen, maar is er een directe transactie tussen jou tot de persoon (p2p). Dit maakt de transactie sneller. Er zijn geen banken of andere tussenpersonen die een transactie vertragen. Een bitcointransactie is vergelijkbaar met e-mail: de bitcoins worden direct overgemaakt, ook als beide personen zich in andere landen bevinden of wanneer het bancaire netwerk stil ligt op feestdagen en in het weekeinde. Bitcoin werkt 7 x 24 uur.

Een transactie zonder tussenpersoon betekent dat niemand jouw betaling kan tegenhouden. Daardoor is Bitcoin vrij van politiek:

  • Verstuur je geld over de hele wereld
  • 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar
  • Staat open voor iedereen
  • Niet te vervalsen of bij te drukken

Voordelen van Bitmymoney

Bij een bank betaal je voor je betaalrekening. Het openen van een rekening bij Bitmymoney is daarentegen geheel gratis en laagdrempelig: voor een klein bedrag koop je je eerste bitcoins en het openen van een bitcoinrekening is gratis:

  • Laagdrempelig: al vanaf 10 euro
  • Makkelijk bitcoins kopen met iDEAL
  • Veilig bitcoins bewaren
  • Gratis een rekening openen