Support

Alle vragen over Litecoin kopen

Hoe kan ik Litecoin kopen?

Je kunt op eenvoudige wijze Litecoin kopen. Maak een gratis Bitmymoney rekening aan en doorloop vervolgens de volgende stappen:

  1. Kies de optie ‘Kopen’. Je kunt kiezen uit iDEAL of een bankoverschrijving.
  2. Je ziet de aankoopkoers vermeld staan. Deze koers wordt elke 30 seconden ververst.
  3. Je geeft vervolgens aan voor welk bedrag je Litecoin wilt kopen. Je wordt doorverwezen naar iDEAL.
  4. Na een geslaagde aankoop bij iDEAL kom je terug op onze website en zijn je Litecoin direct zichtbaar in je account.

De stappen voor het kopen van Litecoin via een bankoverschrijving vind je hier.

 

Hoe snel staan de Litecoin op mijn rekening?

Na het afronden van de iDEAL-transactie zijn de Litecoin direct in je rekening en portfolio zichtbaar. Bij de eerste aankoop boven de 200 euro zullen wij je eerst telefonisch benaderen om je identiteit te verifiëren. Dit is eenmalig. 

Mijn aankoop lukt niet

De reden dat je iDEAL of bancontact betaling niet afgerond kan worden, is dat je bank soms betalingen aan Bitcoin kantoren tegenhoudt.
Jouw bank geeft deze transacties een hogere score in hun fraudedetectie. Soms lukt een aankoop van 50 euro wel, maar een bedrag van bijvoorbeeld 300 euro niet.
We willen je vragen je bank te bellen. Zij kunnen je bankrekening vrijgeven om Litecoin te kopen met iDEAL of bancontact.

Je kunt ook Litecoin kopen met een bankoverschrijving: zie kopen van bitcoins via een bankoverschrijving.

Waarom staan mijn Litecoin nog niet in mijn rekening?

Waarschijnlijk is het je eerste grote aankoop of komen je aankopen in totaal boven de grens. Bij de eerste grote aankoop wordt je aankoop uitgevoerd voor de koers die getoond is. Je wordt vervolgens eenmalig telefonisch gebeld uit veiligheidsoverwegingen en om je identiteit te verifiëren.

Is er een maximaal aantal Litecoin dat ik kan kopen?

Het aantal Litecoin dat je kunt kopen, is afhankelijk van hoeveel informatie in je account bekend is. Ben je net aangemeld en is alleen je e-mailadres bekend, dan kun je voor 50 euro kopen. Heb je een aankoop gedaan en daarmee je bankrekening met iDEAL geverifieerd, dan kun je grotere bedragen aan Litecoin kopen. De eerste keer dat je voor meer dan 200 euro koopt, geldt er een extra beveiligingseis vanuit iDEAL en zal Bitmymoney een extra controle uitvoeren.
Kijk voor alle limieten op deze pagina.

Als de koers omlaag gaat, krijg ik dan een bericht? 

Als je bitcoins koopt of verkoopt om te speculeren of te beleggen, weet je wellicht al op welke prijs je bitcoins wilt kopen. In onze Bitmymoney App kun je een koers per coin instellen, wanneer je van ons bericht ontvangt. Bitmymoney houdt voor jou de koers bij en je ontvangt het bericht op je telefoon.

Welke betaalmethoden ondersteunen jullie?

Litecoin kun je in Nederland bij ons kopen via iDEAL. In België kun je mistercash gebruiken. Van alle bankrekeningen in de Eurozone kun je Litecoin kopen via een bankoverschrijving.

Herroepingsrecht: Kan ik mijn aankoop ongedaan maken?

De aankoop van Litecoin kun je niet meer ongedaan maken nadat de iDEAL transactie is geslaagd. Dit komt doordat Litecoin onderhevig zijn aan koersschommelingen op financiële markten waarop wij geen invloed hebben. Deze schommelingen kunnen elke minuut optreden.

 

Staat je vraag er niet bij?

Je kunt met al je vragen terecht bij onze supportafdeling.