Support

Bitcoin voor beleggers

Beleggen in Bitcoin, Ether en Litecoin

Bij Bitmymoney kun je een portfolio opbouwen van Bitcoin, Ether en Litecoin. Op de overzichtspagina in je account zie je hoe de verdeling van de verschillende munten is in je portfolio.

Beleg alleen wat mogelijk is

Beleg alleen wat mogelijk is. Aangezien elke belegging een risico met zich mee brengt is het van groot belang om nooit meer te investeren dan je kunt missen. Je kunt met een klein gedeelte per maand ook een mooie portefeuille opbouwen.

Strategie: diversificeren

Als je je portfolio gaat opbouwen is het verstandig om je risico te spreiden. Dus om te diversificeren. Bekijk wat voor jou een gunstige mix is van Bitcoin, Ether en Litecoin. Bepaal je eigen portfolio en kijk hoe dit zich ontwikkelt. In je Bitmymoney rekening zie je hoe het portfolio is opgebouwd. En je kunt natuurlijk te allen tijde je strategie bijstellen.

De sleutel van succesvol beleggen is namelijk diversificeren. Veel experts hanteren de 3 tot 1 regel. Deze regel helpt jou het risico op het verlies van jouw hele investering te verkleinen. In de 3 tot 1 regel verspreid je jouw investering over 3 coins. Door de investering te spreiden worden de pieken en dalen afgevlakt en is de kans groter dat tenminste 1 coin gaat stijgen. 

Stap gefaseerd in 

De koersen van crypto valuta schommelen vaak sterk. Als je in de markt wilt stappen, kun je beter gefaseerd kopen. De koersen zijn niet te voorspellen, maar door gefaseerd te kopen, kun je je risico spreiden. Lees hier hoe je maandelijks kunt sparen.

In een cryptoportefeuille kan Bitcoin fungeren als de obligatie

Het blijkt dat Bitcoin minder sterk beweegt dat de overige crypto valuta. Als de gehele markt sterk stijgt, stijgt Bitcoin ook maar minder. En omgekeerd als de gehele markt sterkt daalt, daalt Bitcoin ook, maar minder. Bitcoin kan in een portefeuille dezelfde betekenis hebben als een obligatie in een standaard beleggingsportefeuille.