Nieuws

Informatie over het versturen

5 januari 2018 16:52

Sinds eind november 2017 is het Bitcoinnetwerk extreem belast. Dit leidt tot langere wachttijden en hogere fees voor het versturen van bitcoins via het Bitcoinnetwerk. Wereldwijd hebben alle bedrijven hun fees voor versturen verhoogd.

Wij hebben gewerkt aan een oplossing, zodat het versturen weer voorspelbaar wordt en de kosten omlaag kunnen. Deze oplossing wordt dit weekend verder getest en geïmplementeerd en verwachten wij volgende week uit te gaan rollen.

Wij willen je aanraden om te wachten met versturen tot volgende week.

We hebben besloten om het verzenden geactiveerd te houden voor noodzakelijke transacties. Hou hierbij wel rekening met verhoogde kosten.

Bitmymoney en "Bgold"

24 oktober 2017 14:18
image

UPDATE 24-10-2017 : Vannacht heeft de afsplitsing van Bgold plaatsgevonden. Het team van Bgold heeft de software nog niet beschikbaar gesteld, waardoor Bitmymoney de coins nog niet kan claimen. We hebben de klanttegoeden ten tijde van de fork vastgelegd. Zodra er meer duidelijkheid is over Bgold software en of beurzen Bgold gaan aanbieden, zullen wij onze rekeninghouders hierover berichten.

Nieuwsbrief van 13-10-2017 

De aankomende afsplitsing van Bitcoin, genaamd Bgold (Bitcoin gold) heeft onvoldoende ondersteuning van de community en wordt nog niet aangeboden op gerenommeerde beurzen.

Voor de zekerheid zal Bitmymoney op het moment van de splitsing de tegoeden per gebruiker vastleggen. Alleen als Bgold voor 1 januari 2018  verhandelbaar is op gerenommeerde beurzen en voldoende waarde heeft, zal Bitmymoney de coins claimen, verkopen en uitkeren aan de gebruikers.

Het staat je vrij om zelf je Bgold te claimen. Stuur dan vóór 24 oktober je bitcoins naar een eigen wallet. Bitmymoney levert geen support op zelf claimen bij een splitsing.

Bitmymoney en Bitcoin afsplitsingen (forks)

24 oktober 2017 12:59

Graag delen we het standpunt van Bitmymoney ten aanzien van splitsingen in het Bitcoin netwerk, de zogenaamde forks.

Bitmymoney volgt het Bitcoin Core ontwikkelteam en zal afsplitsingen die afwijken van Bitcoin Core niet als “Bitcoin” erkennen.

Bitmymoney streeft ernaar om afsplitsingen van Bitcoin Core zo af te handelen dat dit voordeel oplevert voor de Bitmymoney gebruikers. Hierbij zal de afsplitsing aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Als een nieuwe fork wordt aangekondigd, zullen we aan de hand van de verwachte markt-adoptie besluiten of we deze gaan ondersteunen.

Bijvoorbeeld, in het geval van Bitcoin Cash (BCH) was er grote belangstelling vanuit de community, werd BCH genoteerd op meerdere beurzen en had voldoende waarde (boven 0.01 BTC) om de inspanning van claimen en verkopen te rechtvaardigen.

Bitmymoney heeft de BCH verkocht en de waarde in bitcoins uitgekeerd aan de Bitcoin rekeninghouders.

Echter, als een Fork niet voldoende ondersteuning krijgt en niet op gerenommeerde beurzen wordt verhandeld, zullen wij een dergelijke Fork niet claimen en niet uitkeren.

Of Bitmymoney een Fork gaat claimen, is uiteindelijk de beslissing van Bitmymoney. Wij zullen gebruikers op tijd informeren over onze beslissing. Als je wil deelnemen aan de Fork, kun je als gebruiker altijd vóór de splitsing je bitcoins in eigen beheer nemen, in een eigen wallet. 

Uitbetaling bitcoin na verkoop bcash

7 augustus 2017 14:08

Wij zijn blij om je mee te kunnen delen dat je 0,07787 bitcoin ontvangt per bitcoin, die je op 1 augustus 14:20 uur op je Bitmymoney Bitcoinrekening had staan.

Zoals aangekondigd in de voorgaande nieuwsbrief is Bitmymoney vrijdag begonnen met het verkopen van de Bcash coins en heeft dit in het weekend afgerond.

Jouw opbrengst in bitcoins zullen in augustus bijgeschreven worden in je Bitcoinrekening.

Bitmymoney en bcash (bitcoin cash)

3 augustus 2017 23:00
image

Op 1 Augustus is bcash (Bitcoin cash) afgesplitst van Bitcoin.

Door deze afsplitsing is het voor Bitcoin gebruikers, die hun eigen private keys bezaten tijdens de split, mogelijk om deze nieuwe altcoin op te eisen. Wij hebben in eerdere nieuwsbrieven aangegeven dat als je bcash wilde opeisen, je je bitcoins kon opnemen om hiervoor zelf te zorgen.
Bitmymoney ondersteunt bcash niet. 

Lees verder

Bitmymoney dienstverlening op 1 augustus

27 juli 2017 23:00
image

We willen je graag informeren over ons standpunt over de afsplitsing die op 1 augustus waarschijnlijk plaatsvindt onder de naam “Bitcoin Cash”.

Wij willen benadrukken dat Bitmymoney de munt Bitcoin Cash niet zal ondersteunen, net als andere grote Bitcoinbedrijven. Dit initiatief van een Chinese miner, is volgens ons een alternatieve munt die losstaat van Bitcoin. 

Lees verder

Bitmymoney Nieuwsbrief

6 juli 2017 13:21
image

Met dit keer:
- Koersanalyse: Bitcoin zet weer koers naar de 2500 euro
- Vacature medewerker support
- Opschalen van het Bitcoinnetwerk
- Je Bitcoinrekening op zak
Lees hier de nieuwsbrief

Bitcoin kopen vanuit onze appVanaf vandaag is het mogelijk om...

20 oktober 2016 09:10


Bitcoin kopen vanuit onze app

Vanaf vandaag is het mogelijk om vanuit onze mobiele Bitmymoney applicatie #bitcoin te kopen!

#IOS app http://tinyurl.com/jq4qowo
#Android app http://tinyurl.com/gvk3ouv

"Groei Bitcoin in vastgoed"met daarin een stuk over Bitmymoney verscheen in De Financiële Telegraaf op 1 september 2016.

1 september 2016 20:02

Help achtervolgde journalist Christopher met een Bitcoin donatie

27 juli 2016 09:24
image


Christopher Opoka is een journalist uit Zuid-Soedan die de afgelopen drie maanden een protectieprogramma in Nederland heeft gevolgd. Hij kan niet terug kan naar huis omdat het daar te gevaarlijk is voor hem. Hij heeft te veel autoriteiten tegen de haren in gestreken met zijn onthullingen. Twee weken geleden heeft hij in Nederland asiel aangevraagd en inmiddels is hij in de procedure van Ter Apel via Bunnik in Enschede beland.

Het valt hem niet mee om rond te komen en ook zijn vrouw en kind in Afrika te onderhouden. Daarom kun je hem steunen, met bitcoin! Zijn bitcoinadres tref je onderaan dit artikel

Omdat bitcoin peer-to-peer is, zien we ‘direct sponsoring’ als een mooie toepassing ervan. Bedenk dat vele kleintjes één grote maken. Een voordeel van bitcoin is ook dat je ze zeer voordelig internationaal kan versturen, ook naar Afrika.

Christopher heeft een verhaal gepubliceerd in The Guardian over de levensgevaarlijk situatie voor journalisten in Zuid-Soedan. 

Je kunt wat Bitcoin aan hem overmaken via onze Bitmymoney rekening naar 13TNcaxiHgGEtKC9G42XBcgVVqdyNWr6Cs

image

Bitcoin communicatie onderzoek

2 mei 2016 12:46

Over de ‪Bitcoin‬ doelgroep is nog niet heel veel bekend.
Help mee meer inzicht te krijgen in deze en andere vragen door onderstaande enquete in te vullen (5 minuten). Alvast bedankt!

https://nl.surveymonkey.com/r/7QNXMDJ

RTL4 over Bitcoin. Op 28 februari was Bitmymoney te gast bij...

22 maart 2016 11:23


RTL4 over Bitcoin. Op 28 februari was Bitmymoney te gast bij LifestyleXperience op RTL4. Kijk hier het interview terug waarin wij Bitcoin uitleggen aan Nederland.

Valse emails Vodafone, T-Mobile en Ziggo in omloopDeze e-mails...

11 maart 2016 12:07


Valse emails Vodafone, T-Mobile en Ziggo in omloop

Deze e-mails zijn niet van deze bedrijven afkomstig. Betaal deze dus niet!

Wat moet u doen?

  • Reageer niet op de mail.
  • Betaal niet.
  • Neem bij twijfel contact op met de telecom provider via het telefoonnummer op hun website.

Stuur de mail door naar support@bitmymoney.com. Wij kunnen hierdoor ervoor zorgen dat andere klanten niet gedupeerd raken.

Aanstaande zondag besteedt LifestyleXperience aandacht aan...

23 februari 2016 21:06


Aanstaande zondag besteedt LifestyleXperience aandacht aan Bitcoin. Presentatrice Nathalie den Dekker is in het programma te gast bij Bitmymoney. In twee minuten leggen we de voordelen van Bitcoin uit ten opzichte van de euro.

Uitzending zondag 28 februari om 14.20u op RTL4. Leuk als je kijkt!

Bitcoinkoers 18% hoger in december. Wat in 2016? Inflatie en mobiele app.

5 januari 2016 23:00
Bitcoinkoers 18% hoger in december. Wat in 2016? Inflatie en mobiele app.

Waarom limieten op mijn Bitcoinrekening?Deze vraag behandelen we...

18 december 2015 22:13


Waarom limieten op mijn Bitcoinrekening?

Deze vraag behandelen we dit spreekuur, met een uitleg over de limieten voor kopen, verkopen en versturen van bitcoins.

Is het verboden om bitcoins te bezitten? Is Bitmymoney een...

29 november 2015 22:09


Is het verboden om bitcoins te bezitten? Is Bitmymoney een Bitcoin bank? 

Deze twee vragen behandelen we in dit spreekuur.

Geef je mening, reageer onder deze video op Youtube. 

Bitmymoney looft 10 bitcoins uit als beloning. Uit De Waag in...

18 november 2015 10:18


Bitmymoney looft 10 bitcoins uit als beloning. Uit De Waag in Delft is op 17 november 2015 het Bitcoin wisselautomaat gestolen bij een gerichte inbraak. De beloning is voor wie ’m terugbrengt of de tip geeft die leidt tot aanhouding van de daders.

Zie ook het nieuwsbericht op AD.nl.

Kijk, zo zit dat dus met Bitcoin en de onderliggende...

10 november 2015 14:10


Kijk, zo zit dat dus met Bitcoin en de onderliggende boekhouding, de Blockchain. Kijken!

Koersnotificatie: Bitcoin 40% hoger. De maand oktober is...

2 november 2015 13:28


Koersnotificatie: Bitcoin 40% hoger. 

De maand oktober is afgesloten met een flink hogere stand van de prijs van een bitcoin. Coindesk gaf aan dat de Bitcoin Price Index (BPI) piekte op 302 euro op 30 oktober, de hoogste koers in 2015. Dit is een stijging van meer dan 40% in korte tijd.

Als reden voor deze prijsstijging wordt de recente Europese regelgeving die in- en verkoop van bitcoin vrijstelt van BTW genoemd. Ook wordt de angst van Chinese handelaars voor strengere kapitaalcontroles als reden genoemd. Opgemerkt moet worden dat meer dan 80% van de handel op Chinese beurzen plaatsvindt.

Een risico dat we voorzien is een correctie van deze snelle stijging.

Vooruitzichten

De vooruitzichten voor de prijs van bitcoin zijn niet eenduidig. Aan ene kant wordt gezegd dat het sentiment op de beursfora en de positieve houding tegenover Blockchain technologie ervoor kan zorgen dat de koers naar 330 euro doorstijgt.

Aan de andere kant worden donderdag 5 november de laatste 44.000 bitcoins geveild van Silk Road. Het is interessant om te zien of deze verkoop een effect zal hebben op de prijs.

Ben ik te laat met Bitcoin? Kan ik mijn salaris in bitcoins...

2 november 2015 13:21


Ben ik te laat met Bitcoin? Kan ik mijn salaris in bitcoins laten betalen?

Dat zijn de twee vragen dit Bitcoin spreekuur. Leuk dat je kijkt!

Geef je mening, reageer onder deze video! En natuurlijk subscriben op ons kanaal.

Ontvang €1 in bitcoins van Bitmymoney via https://www.bitmymoney.com/promo/start/

Het Bitcoin-evangelie

1 november 2015 23:00
Het Bitcoin-evangelie:

Bekijk deze VPRO Tegenlicht documentaire over Bitcoin.

Waarom vinden vrouwen Bitcoin niet interessant? We hebben het...

1 november 2015 22:54


Waarom vinden vrouwen Bitcoin niet interessant? We hebben het aan vrouwen zelf gevraagd, via het Viva forum. En kregen 100 reacties!
http://forum.viva.nl/forum/digi/waarom-vinden-vrouwen-bitcoin-niet-interessant/list_messages/290883

- Leuk, voor nerds en beleggers
- Ik snap het niet
- Ik heb het niet nodig
- Het is niks waard
- Ik vertrouw het niet

Overal waar ik kom op Bitcoin conferenties, meetups en presentaties, valt me één ding op: allemaal mannen. Ook onder Bitmymoney gebruikers: 9 van de 10 voornamen is mannelijk.

* Kastanjez: Bitcoins zijn iets onbekends uit de cyberwereld
In die wereld leven vooral mannen.

* Nijn5: de meeste beleggers als “computernerds” zijn man
de categorie mensen die beide is bestaat dus voor een nog groter deel uit mannen.

Bitmymoney: Geen verklaring, wel waar.

* biol: Omdat ik het niet snap
Ik heb werkelijk geen idee wat ik er mee kan, hoe het werkt en wat het voordeel er van is.

Bitmymoney: Werkt wereldwijd, in 3 sec, open, vrij van bank en staat.
Voordelen: innovatie, internationaal of mobiel, schaars

* Nijn5: Er is geen acute noodzaak tot Bitcoins
Wat zou volgens jou dé reden zijn om allemaal in de Bitcoins te stappen?

Bitmymoney: Bouwsteen nieuwe economie.

* Katherina: vrouwen zijn waar het geldzaken betreft risicomijdender dan mannen

Bitmymoney: dit herken ik. Joris Luyendijk

* handigmetgeld: die dingen zijn weinig tot niets waard
De enige waarde zit hem in de aanhang die ze vandaag hebben, en dat is geen betrouwbare graadmeter.

Bitmymoney: waarde is een lastig begrip. Wat is een euro waard?
De bitcoingebruikers zijn het er blijkbaar over eens, dat Bitcoin wel waarde heeft.

* Pommiaan: Omdat ik geen digitaal geld wil hebben
Ik gebruik al nooit een pinpas, laat staan bitcoins. Het liefst zou ik alles van de bank halen en ergens goed opbergen.

* Kastanjez: je vraag moet zijn “Waarom bezitten vrouwen geen Bitcoins?”
* nephthys: Is het wel een juiste vraagstelling?
Ik denk dat als je op straat 100 mensen aanspreekt, evenveel mannen als vrouwen bitcoin maar niets vinden.

Bitmymoney: leuk idee!

Waar wordt de Bitcoinboekhouding bewaard? Er is niet één...

6 oktober 2015 09:25


Waar wordt de Bitcoinboekhouding bewaard? 

Er is niet één boekhouding voor Bitcoin, er zijn duizenden kopieën van de boekhouding. Dat is waarom je niet stiekem jezelf geld kunt toekennen. Probeer je dat, dan staat in jouw kopie dat je veel bitcoins bezit. Maar niemand in de wereld gelooft je, want in alle andere kopieën van de Bitcoin-boekhouding staat dat je minder bezit.

Bovenstaand plaatje toont waar de 5941 Bitcoin servers zich bevinden. Deze boekhouding wordt in stand gehouden door personen en bedrijven die ervoor kiezen om een kopie te draaien. Bitmymoney heeft bijvoorbeeld 3 Bitcoin servers draaien, die we gebruiken om betalingen in het netwerk te doen en om binnenkomende betalingen te ontvangen.

In het plaatje zie je ook dat Nederland op de 5e plaats staat ter wereld. We lopen voorop bij de ontwikkeling van diensten op deze nieuwe technologie. Bitmymoney is trots daar deel van uit te kunnen maken!

Deze week: Had Bitcoin de Volkswagen fraude kunnen...

1 oktober 2015 09:16


Deze week:

  • Had Bitcoin de Volkswagen fraude kunnen voorkomen?
  • Kan ik mijn bitcoin geld ook terugboeken?
  • Bitcoin gaat geblokt worden door het bankensysteem let maar op.
  • Altcoins en de blocksize limiet (Yoshi Livo)

Stel je vraag via @bitmymoney, https://facebook.com/bitmymoney of reply op deze video. Dank!

Bitmymoney te gast bij The Bitcoin Report (video)

23 juli 2015 15:19


Bitmymoney te gast bij The Bitcoin Report (video)

Gamekings.tv duikt in Bitcoin

15 juli 2015 08:57
Gamekings.tv duikt in Bitcoin:

Veel gamers kopen bitcoins bij Bitmymoney. GameKing Boris praat met Dennis Binnekade (The Bitcoin Report) over online veiligheid en het gebruik van bitcoins.

Bitmymoney te gast bij Bitcoinspot (video)

3 april 2015 13:20


Bitmymoney te gast bij Bitcoinspot (video)

7 tips voor je belastingaangifte

5 maart 2015 11:08

1. Doe aangifte en voorkom zwart geld

2. Tel je bitcoins mee in je eigen vermogen

3. Gebruik het aantal bitcoins dat je bezat op 1 januari 2014

4. Gebruik 550 euro als waarde van 1 bitcoin bij je aangifte over 2014

5. Je betaalt €6,60 per bitcoin

6. Kijk uit bij actief handelen

7. Denk ook aan loonbelasting en BTW

Lees het volledige artikel op bitmymoney.com.

Belastingaangifte en bitcoins (video)

2 maart 2015 09:41


Belastingaangifte en bitcoins (video)

Bitcoinrekening beschikbaar

1 november 2014 11:00

Je kent Bitmymoney als website om makkelijk bitcoins te kopen en verkopen. We hebben het nu ook makkelijk gemaakt om bitcoins te bezitten.

99% van de Nederlanders bezit geen bitcoins.

Nederland is koploper met Bitcoin in Europa. Van alle Nederlanders heeft 75% ervan gehoord en 1% bezit bitcoins

Bitcoinrekening

Voor de overige 99% van de Nederlanders heeft Bitmymoney het makkelijk gemaakt. Een e-mailadres is voldoende om bitcoins in je bezit te krijgen.

Na inloggen zie je het tegoed op je rekening en kun je bitcoins kopen, versturen en verkopen:

image

Geïnteresseerd?

Probeer het zelf! Open je bitcoinrekening

Eenvoudige rekening voor je bitcoins

24 juli 2014 13:55

Binnenkort kun je nog eenvoudiger bitcoins bezitten: op je eigen bitcoin rekening. Je krijgt een App voor mobiele toegang tot je digitale geld, zodat je overal kunt betalen en op elk moment kunt zien hoeveel je bezit.

Bitmymoney is vergevorderd met de ontwikkeling. We zoeken eerste gebruikers voor feedback over het gebruik in de praktijk. 

Help mee Bitcoin gebruikersvriendelijk te maken. Meld je aan en wordt een eerste gebruiker.

image

Waarschuwing voor browser plugins

22 april 2014 09:53

We willen je waarschuwen voor de Cryptsy DogeCoin Live Ticker. Deze extensie lijkt de koers van Dogecoin te geven. Inmiddels is gebleken dat deze plugin een bitcoinadres verandert en zo geld naar de makers stuurt.

Verwijder deze Chrome extensie meteen indien je deze gebruikt.

Plugins in je browser kunnen superhandig zijn. Je krijgt functionaliteit die niet standaard in de browser zit. Let echter wel op; de plugins kijken mee bij al je internetbezoek. Door een plugin of extensie te gebruiken, wordt internetten minder veilig dan wanneer je een kale browser gebruikt. 

Bij de aankoop van bitcoins voer je een bitcoinadres in, waarop je coins wilt ontvangen. Een browser plugin kan bij het versturen het bitcoinadres in het formulier aanpassen, waardoor het geld niet naar jou gaat, maar naar de maker van de plugin.

Bitmymoney heeft geen zicht op plugins in de browser en kan dit niet tegenhouden. Wees selectief bij het installeren van plugins. 

Gebruik voor bankzaken de private stand van je browser. Plugins zijn dan standaard uitgeschakeld. In Chrome start je een private sessie met Ctrl-Shift-N. In Firefox en Internet Explorer met Ctrl-Shift-P.

Nu ook bitcoins verkopen bij Bitmymoney

18 maart 2014 10:58

Vanaf vandaag kunt u bij Bitmymoney nu ook veilig en simpel uw bitcoins verkopen. U kunt aangeven hoeveel bitcoins u wilt verkopen en u ziet direct hoeveel euro’s u hier voor krijgt. Na het versturen van uw bitcoins worden de euro’s binnen een dag naar uw bankrekening overgemaakt.image

30 maart Bitcoin voor Beginners Den Haag

11 maart 2014 13:11

Bitcoin en bitcoins voor beginners 

Op zondag 30 maart vanaf 16.00 uur organiseert Bitymoney een Bitcoin meetup voor beginners in Studio Dudok in Den Haag. Drie sprekers houden kort een introductie op Bitcoin, hoe het werkt en wat je ermee kunt. 

De praatjes zijn gericht op beginnende bitcoiners. Er is een pauze en nadien is er tijd om gezellig een drankje te doen en verder op cryptocurrencies in te gaan.

16.00 Zaal open (Studio Dudok) 
16.30 Welkom + recente Bitcoin ontwikkelingen (Robert-Reinder)
16.30 Bitcoin in het nieuws (Jan van den Berge)
17.00 pauze (gelegenheid tot bitcoins kopen / verkopen) 
17.30 Eenvoudig de Blockchain: kleurpotloden en post-its (Pascal van Hecke) 
18.00 borrel! 
20.00 einde 

Update 26-03: Tijdens de meeting hebben we een Lamassu Bitcoin ATM beschikbaar. Je kunt daarmee eenvoudig euro biljetten wisselen voor bitcoins op je mobiel.

Locatie: Studio Dudok, Hofweg 1, 2511 AA Den Haag

Studio Dudok is gevestigd in de serre van het grand café Brasserie Dudok. De studio ligt recht tegenover de Tweede Kamer en het Binnenhof en is bij uitstek geschikt voor de Bitcoin meetup.

Aanmelden kan via support@bitmymoney.com maar je kunt ook gewoon langskomen.

Graag zien we je de 30e!

20 maart Bitcoin Boulevard Den Haag

10 maart 2014 13:02

Zo'n 15 ondernemers uit Den Haag organiseren de Bitcoin Boulevard, waarbij alle winkels in een deel van Den Haag bitcoins accepteren: 
http://www.bitcoinboulevard.nl/

De start is donderdag 20 maart om 16:00 op de Dunne Bierkade. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit evenement bij te wonen.

Om 16.00 uur verzorgt Robert-Reinder Nederhoed van Bitmymoney een introductie over Bitcoins. Om 17:57 uur, het exacte begin van de lente, zal de Haagse nachtburgemeester René Bom de feestelijke 1e consumptie betalen met Bitcoin.

Strikte regels voor bitcoinverkoop

2 februari 2014 05:00

iDEAL heeft de regels op het gebied van de aanschaf van bitcoins verder aangescherpt. Bitmymoney heeft deze regels direct geïmplementeerd.

Vanaf heden is het verplicht om een Know Your Customer beleid te voeren. Iedereen die bitcoins wil aanschaffen moet een account aanmaken en zijn IBAN nummer bekendmaken. Dit IBAN nummer wordt geverifieerd door een eenmalige overboeking van 84 cent. Dit beleid is ingevoerd ter voorkoming van fraude. 

Bitmymoney in HP/DE TIJD

15 januari 2014 12:42

In het themanummer ‘Alles over geld’  staat een uitgebreid artikel over bitcoins van Bitmymoney.com. Robert-Reinder Nederhoed duidt hierin de vernieuwingen in de financiële wereld door de komst van bitcoins.

http://www.hpdetijd.nl/2014-01-15/hpde-tijd-nummer-1-bitcoins-van-zwerver-naar-miljonair-en-sappelende-muzikanten/

image

Pay with bitcoins at Ticketkantoor.nl

3 januari 2014 13:58

image

Since the first of January 2014 you can pay with bitcoins for tickets sold via ticketkantoor.nl. Especially for international customers, being able to pay with bitcoin is a big improvement. Bitcoin bridges the currency gap and offers a method for international payment with low transaction costs.

Bitmymoney is proud to have Ticketkantoor.nl as one of its clients.

New Years Bitcoin Meetup!

17 december 2013 13:58

image

This meeting is open for anyone interested in Bitcoin, from novice to expert.

This first official Bitcoin meetup in The Hague will be held on January 12th 2014 in the late afternoon. Please feel welcome to join us from 16:00h.

Location: Dudok Den Haag, Hofweg 1 opposite “De Tweedekamer”.

It will be an informal meeting with some delicious food provided by the sponsoring companies.

If you’re willing to help organize or sponsor this event, please contact us.

Attend by clicking the following link and subscribe! http://www.meetup.com/Bitcoin-The-Hague/events/155040152/

Successful Border Sessions in The Hague!

23 november 2013 21:28

image

On November 14th, 2013 Bitmymoney facilitated a Bitcoin trading corner at Border Sessions, The International Technology Festival in The Hague. This turned out to be a success with over seventy people participating actively in the trading corner. Visitors could walk in at the Bitcoin stand all day. Bitmymoney staff Mieke, Don, Ferry and Robert were there to explain what bitcoins are and helped installing mobile wallets.

Seven visitors already owned bitcoins. Around 20 people installed a mobile wallet with the help of Bitmymoney, received a small amount of Bitcoins and then bought themselves a drink! 

Visitors gathered at Theater aan het Spui in The Hague. The team of 4 has been busy from 9 am to 5 pm and was happy to see the growing interest in bitcoins. There was an innovative, technological vibe in which Bitcoin felt right at home. It was an interesting and inspiring day!

Bitmymoney bij EditieNL: Stinkend rijk worden met Bitcoins

21 november 2013 15:03
Bitmymoney bij EditieNL: Stinkend rijk worden met Bitcoins:

Bitmymoney bij Eenvandaag!

21 november 2013 14:48
Bitmymoney bij Eenvandaag!:

Meer dan 250 bitcoins voorradig

20 november 2013 19:19

Sinds woensdagochtend 20 november 10.40u hebben we meer dan 250 bitcoins beschikbaar voor de verkoop.

Update 20.07u: bitcoins worden meteen verstuurd. De vertraging bij uitbetaling is verholpen.

Bitcoins te koop gevraagd!

19 november 2013 18:52

Om aan de grote vraag te voorzien hebben we veel bitcoins nodig.

Als je je bitcoins wilt verkopen, dan bieden we een goede prijs: mail ons!

Border Sessions goes Bitcoin on 14th Nov

11 november 2013 15:14

During the 2013 edition of Border Sessions, The International Technology Festival, visitors can pay for food and drinks using Bitcoin in Theater aan het Spui in The Hague. The festival has a line up of over 30 leading voices in technological innovation and will have non-stop demonstrations in the lobby. 

Bitcoin experts from Bitmymoney.com will set up a trading corner in the lobby and will assist visitors in setting up their mobile bitcoin wallet. The festival organization adds a small incentive by donating enough bitcoins to buy a drink, for the first 50 visitors that set up their wallet at the Bitcoin trading corner.

A short selection of the speakers:

If you’re interested, do register for this unique event that will take place the 14th of November. And bring your bitcoins!

image
Image Douglas Rushkoff

Everything you need to know about the Bitcoin ‘bubble’

9 november 2013 11:59

For answers to current frequently asked questions about Bitcoin and its rising value, please read this outstanding article in The Washington Post. It touches the pros and cons of the currency without diving into the complex area of mining or legal details.

Storing verholpen

7 november 2013 13:23

De vertragingen in bitcoinbetalingen die we gisteren meldden zijn verholpen sinds vanochtend 10.40 uur.

Storing: vertraagde uitbetaling van bitcoins

6 november 2013 22:39

We ondervinden soms vertraging bij het overmaken van gekochte bitcoins, waardoor het uren kan duren voordat u ze ontvangt. We werken er hard aan dit op te lossen. Gekochte bitcoins worden altijd uitbetaald.

Zodra dit opgelost is, zullen we dit hier melden.

We vinden dit erg vervelend. Tot nu toe had u altijd binnen een paar minuten de gekochte bitcoins in uw bezit, na betaling met iDeal. Indien u extra toelichting wilt, kunt u mailen met support@bitmymoney.com

Onze excuses voor deze storing.

Pay your sushi with Bitcoins

6 november 2013 14:02

The Dutch home delivery website Thuisbezorgd.nl is now accepting payment in bitcoins! Thuisbezorgd.nl services online orders for over 5,000 Dutch restaurants, handling around 600,000 deliveries per month. The company’s marketing manager, Imad Qutob, said in a statement Tuesday that Thuisbezorgd wants to offer customers more choice in how they pay. Half of its customers pay cash on delivery. Others pay via their site using debit cards, credit cards, PayPal or an online system run by Dutch banks.

imagePaying with bitcoins saves customers some change. For other methods of online payment, Thuisbezorgd adds surcharges of up to one euro ($1.35).

Video van Denkcafe Geld 2.0 en Bitcoin

20 september 2013 20:36

Video of the discussion about the history of money and how Bitcoin will make a change.

And the winner is...

3 september 2013 11:34

The Bitcoin video contest we ran August has come to an end. Bitcoin fans have submitted their videos. The winning videos received 300 likes in total. Bitmymoney would like to thank all participants for their creative entries!

And now… tatatataa, the results:

First place: Dylan Winn, 4.6685 bitcoins (159 likes)

Second place: Varun Mehta, 2.3343 bitcoins (85 likes)

Third place: Keisa Williams, 0.9337 bitcoins (55 likes)

Bitmymoney pick: Rewa Sen, 1.0000 bitcoin (1 like)

Prizes were calculated using the 24 hours weighted average Bitcoin price, which was EUR 107.10 September 1st 2013.

Bitcoin Meetup Rotterdam, 18 Sep. 2013

2 september 2013 20:54

Op 18 september is er een discussie georganiseerd over Bitcoin en alternatieve betaalmiddelen (zie eerder bericht). Deze duurt van 20.00 tot 21.00, waarna er op dezelfde locatie een Bitcoin MeetUp zal plaatsvinden, zodat geïnteresseerden eerst de discussie kunnen bijwonen om daarna met elkaar verder te kunnen praten over Bitcoin en aanverwante zaken.

U bent van harte uitgenodigd!

The history and future of payments

28 augustus 2013 14:14

The history and future of payments (source: Entrepreneur.com)

Denkcafé Rotterdam: Geld 2.0, 18 sep. 2013

23 augustus 2013 16:17

Update: bekijk het videoverslag van de avond.

arminius rotterdam

Zijn bitcoins een volwaardig alternatief voor ons huidige geld?

Kom hier meer over te weten tijdens het Denkcafé op woensdag 18 september 2013. Die avond gaan Robert-Reinder Nederhoed (Bitcoin-ondernemer) en Simon Lelieveldt (expert in de geschiedenis van geld) een gesprek aan over wat er mis is gegaan en hoe bitcoins die problemen kunnen oplossen. Thema’s als de crisis, de problemen met het huidige geldsysteem en de kracht van bitcoins komen aan bod.

Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn in het Arminius in Rotterdam. Inge Janse leidt de avond.

Praktische informatie
Datum: woensdag 18 september 2013
Tijd: 
20.00 uur
Locatie: 
Arminius, Museumpark 3, 3015 CB Rotterdam

Toegang: € 5,- / 0,05 bitcoin / 1 zuiderling of een ruilproduct van soortgelijke waarde. Denk bijvoorbeeld aan 2 potten zelfgemaakte jam of een tegoedbon voor het plakken van een band. Studenten en bezitters van de Rotterdampas betalen slechts €2,50 of vergelijkbare waarde.

Het Denkcafé is een maandelijkse samenwerking van Arminius en SG Erasmus. Vanaf 20 uur is het Denkcafé via de livestream volgen. Ook op de iPhone, iPad of Android.

Highlights of 2013 Bitcoin mid-year outlook

9 augustus 2013 01:07

Digital currency researcher The Genesis Block, published a 29 pages Bitcoin mid-year outlook. We gathered highlights of that report for a quick overview. The report covered all Bitcoin aspects. Our selected highlights focus on trends, trading, protocol changes, regulatory environment and global adoption.

Macro trends that drove events

Freely transacting with one’s money is an ability many take for granted until it is stripped from them. As governments and banks around the world face economic desperation, citizens are increasingly subject to restrictions on transfers and withdrawals. Restrictions were applied in Cyprus and Argentina, resulting in a rise in demand for Bitcoin. 

The continued mass monetization of government debt across the globe has led many to fear widespread inflation in coming years. As central banks buy their own government’s debt, interest rates have been pushed to near or below inflation. Bitcoin’s planned and publicly-known issuance schedule has become a welcomed alternative to politically-driven government fiat.

Recent months have been filled with discussions about citizens’ right to privacy from their governments. Bitcoin serves as a means of financial freedom, free of regulatory oversight for any reason. Donations to Wikileaks and a host of other entities fighting against governmental offenses have been made possible by Bitcoin.

Trading value

The 2011 high of $31.91 was broken on February 28. Continuing the rise for 41 days until peaking at $266.00 on April 10. To put it in perspective:

image

Global trading volume as a percentage of total market cap ended the first half of the 2013 at approximately the same level it started the year, despite the significant price gains. A significant amount of money has entered and remains in the market

The volatility in bitcoin exchange rates remains elevated relative to traditional currencies. In fact, at a recent average of 5%, intraday volatility has roughly doubled since the beginning of the year.

For the price outlook, please refer to page 8 of the original report.

Exchanges

Four exchanges with significant trading volume shut down. Bitcoin-24 (EUR/BTC) closed when their accounts where closed by German authorities. New York-based BitFloor (USD/BTC) shut down due to regulatory matters. Bitcoin Central (EUR/BTC) closed after being hacked. Canada’s LibertyBit halted operations after their bank closed their account.

New entrants have emerged with improved technology and compliance. TradeHill with focus on larger clients. And the writer is aware of three serious exchanges under development, of which two will launch to the public in 2013. 
In addition there is an open source exchange project called Buttercoin and exchange provider Bex.io. Both will allow people to build a Bitcoin exchange.

Dominant market share of MtGox has been reduced from 80% to 65% for USD in the first half of 2013. With Bitstamp and BTC-E picking up. For EUR, MtGox holds around 70% and BTC-E 30% market share.

image

Bitmymoney notes that many MtGox EUR traders have switched to trading in USD with Bitstamp. Withdrawing EUR from MtGox is notoriously slow and more expensive than converting USD to EUR when withdrawing from BitStamp.

The delay and costs for withdrawing from MtGox also explain the recent continuous price gap of around $8 per BTC (!) between MtGox and Bitstamp.

Bitcoin protocol changes

The next version (0.9) will introduce a PaymentRequest with human readable service description (‘Hosting july 2013’), to be used by merchants. This PaymentRequest can also be used to implement recurring fees, with the wallet of the user automatically paying request that meet requirements accepted by the user (“from Wired, up to 80 millibit, max once a month”). 

A refund address field can be set on a transaction. Since the “from” address, is not necessarily owned by the customer account paying from a hosted wallet. The wallet service can set the refund address to an addres linked to the user’s account.

Regulatory environment

The Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) issued guidance clarifying that bitcoin exchanges are considered Money Transmitters and are required to obtain proper Money Service Business licenses to conduct business in the US. Not only at the federal level, but with each state in which a company wishes to conduct business - a process costing millions of dollars and generally taking more than a year to complete.

As a result BitInstant has licenses in nearly 40 states and Tradehill partnered with MiiCard, an online identity service that aids in anti-money laundering (AML) and know your customer (KYC) data collection

Parallel to issuing the guidance, several businesses have been targeted legally for non-compliance. Among them was the Bitcoun Foundation

Other countries have expressed less strict compliance. In Canada, the UK and Germany, Bitcoin is explicitly not yet regulated.

Global adoption

The bitcoin client was downloaded more than 1.5 million times between January and June, representing 48% of the 3.4 million total downloads over bitcoin’s four and half year existence.

image

Countries with capital controls show elevated interest: Cyprus, Portugal, Spain and Argentina.

Bitcoin will serve where it is needed most, helping global citizens circumvent capital controls, uncontrollable fiat inflation, and counterparty risk presented by banking institutions. Likely country candidates are Argentina, Greece, Italy and Portugal.

From the investment side, we do not foresee bitcoin being widely adopted by institutional players on a large scale over the coming months. We do expect more and larger retail players to enter the space, helping the value of the market continue to grow steadily.

The content above is only an abstract. Please refer to the original report.

Bitcoin Video Contest 2013

25 juli 2013 15:36

We at Bitmymoney believe it’s important not to tell how cool Bitcoin is, but to show it! That’s why I invite you to join our video contest and show the world how Bitcoin could be used.

The rules are simple: be creative, use max 60 seconds and submit it. The biggest prize is 500 euros… in bitcoins of course.

Show us your best!

Bitbank wordt Bitmymoney

15 mei 2013 05:00

Per 16 mei 2013 zal Bitbank.nl verder gaan onder de naam Bitmymoney.com.

Betaal een biertje met bitcoins in Delft

4 april 2013 05:00

Bij Stadcafe De Waag in Delft kunt u na het eten afrekenen met bitcoins. De Waag maakt gebruik van de betaalservice van Bitmymoney.

Omroep West maakte er een videoreportage over:

Bitcoins kopen met iDeal

1 april 2013 05:00

Via Bitmymoney.com kunt u nu ook eenvoudig bitcoins kopen met iDeal.

Bitcoins op NOS journaal

31 maart 2013 05:00

Op 1 april 2013 om 20.05 uur zal het NOS journaal een item uitzenden over Bitcoin en de koersstijging sinds begin dit jaar. In dit item komt de oprichter van Bitmymoney.com (Robert-Reinder Nederhoed) aan het woord. Kijken dus!

Kaartverkoop OHM2013 met bitcoins via Bitmymoney

5 maart 2013 05:00

Kaarten voor het outdoor festival Observe. Hack. Make. dat eind juli dit jaar plaatsvindt in Nederland, kun je vanaf vandaag met bitcoins betalen. Het evenement voor  hackers and makers loopt daarmee voorop in het gebruik van deze innovatieve manier van online betalen.

Bijna 40.000 euro aan valutawissel per maand via Bitmymoney

1 februari 2013 05:00

Door de grote belangstelling voor Bitcoin is de vraag enorm gestegen. De afgelopen maanden heeft Bitmymoney bijna 40 duizend euro per maand voor klanten gewisseld naar bitcoins.