News

Nieuws in de App en in de Blog

26 March 2020 14:09

Sinds enkele weken is de nieuwssectie in de APP beschikbaar. Dit nieuws is ook beschikbaar via onze blog van Bitmymoney.

Je kunt onze video’s terugvinden op ons Youtube kanaal. Naast de informatieve video’s kun je hier ook alle afleveringen van de AMA’s terugvinden (Ask Me Anything), waarin we nieuws behandelen en vragen van gebruikers.

Natuurlijk blijven we je ook via de nieuwsbrief op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.


Ask Me Anything (AMA)

20 March 2020 10:53
image



Ivm het Corona virus werken de medewerkers van Bitmymoney zoveel mogelijk op afstand. Daarom zullen we jullie voorlopig informeren via de nieuwsbrief en de nieuwssectie in de APP. 

Je wordt via de App geïnformeerd over de volgende live AMA.


Status nieuwe wetgeving en wat verandert er voor de klant?

30 December 2019 13:52
image


De nieuwe wetgeving over toezicht op cryptobedrijven ligt nu bij de Eerste Kamer. Zodra de eerste kamer het wetsvoorstel heeft geaccordeerd zal de nieuwe wetgeving van kracht worden. 

Bitmymoney gaat de registratie aanvragen bij De Nederlandse Bank (DNB), zodra dit mogelijk is, waarschijnlijk januari/februari 2020. Hierdoor zal Bitmymoney onder toezicht komen van DNB. 

Maatregelen door Bitmymoney

Bitmymoney heeft de meeste maatregelen al genomen om klanten te beschermen en fraude en oplichting te voorkomen. Het aanleveren van ongebruikelijke transacties is nieuw. Hieronder een korte opsomming van de maatregelen.

1. Melden van ongebruikelijke transacties

Cryptobedrijven zijn opgenomen in de lijst van bedrijven die ongebruikelijke transacties moeten gaan melden aan de FIU (Financial Intelligence Unit) in Nederland. Bedrijven die nu al moeten melden zijn juweliers, notarissen, bedrijven die iDEAL verzorgen voor webshops,  advocaten, garagehouders e.d.

2. Ken-je-klant

Dit betekent dat wij de identiteit moeten kennen van de klant. Crypto wordt als verhoogd risico gezien door de autoriteiten wegens de vermeende anonimiteit van de transacties. Alle bitcointransacties zijn zichtbaar, maar niet te koppelen aan een persoon.

3. Transactiemonitoring & herkomst van gelden

Transacties van klanten moeten bewaakt worden en waar nodig moet gevraagd worden naar de herkomst van de gelden (euro’s of Bitcoin) om witwassen te voorkomen.

4. Toetsing van het bestuur op geschiktheid en betrouwbaarheid

Het bestuur van Bitmymoney zal worden getoetst door DNB op geschiktheid en betrouwbaarheid. Deze toets is geheel nieuw en wordt tot nu toe alleen op financiële instellingen zoals banken en verzekeraars toegepast.

image

Wat verandert er voor jou als klant?

Als gebruiker van Bitmymoney zul je er weinig van merken, want we passen veel van deze maatregelen al toe om klanten te beschermen en fraude en oplichting te voorkomen. Misschien zul je je eerder moeten identificeren.
Bitmymoney is van mening dat je voor een klein bedrag Bitcoin moet kunnen kopen, zonder je te identificeren. Voor dit soort transacties is de inbreuk op de privacy niet te rechtvaardigen. Wij doen ons best om de DNB hiervan te overtuigen.


Nieuwe app functies

20 December 2019 12:54
image

Begin januari ontvang je de nieuwe versie van de mobiele App met mooie nieuwe features via de App en Play stores.

Spaar eenvoudig

Wij zijn een groot fan van regelmatig sparen. Doordat je over langere tijd instapt, heb je minder risico van koersschommelingen. We werken aan een slimme spaarassistent, die je kan helpen met slim sparen.

Als eerste verbetering krijg je een spaarscherm in je App. Hier kies je de munt en het bedrag om te kijken wat je na 5 jaar zou hebben gespaard.
Bij je eigen bank stel je een periodieke overschrijving in naar Bitmymoney. Alle gegevens die je hiervoor nodig hebt, kun je kopiëren vanuit het spaarscherm.

Bitcoin storten in de App

In het menu vind je je eigen Bitcoinadres met QR-code. Dit adres kun je gebruiken om Bitcoin naar je eigen Bitmymoneyrekening te sturen.

Grafiek verbeterd

Gebruikers hadden moeite met het vinden van de grafiek voor elke munt. Hiervoor is het design verbeterd, zodat het vergroten duidelijker wordt en de afgebeelde periode beter zichtbaar is.

Blinden en slechtzienden

De pincode bij het openen van de app krijgt weer focus, waardoor het toetsenbord meteen zichtbaar wordt. Daarmee wordt de app beter geschikt voor gebruikers met een visuele beperking.


Gebruikerstest, welkom Coingarden & koersbericht december

18 December 2019 23:00
image

In de week van 16 december 2019 hebben een aantal klanten van Bitmymoney meegewerkt aan een gebruikerstest op ons kantoor. De deelnemers kregen opdrachten om in de App uit te voeren. Dit geeft inzicht in de gebruiksvriendelijkheid.

De testpersonen waren zeer te spreken over de snelheid van de app en de eenvoud van kopen en verkopen. Enkele voorbeelden van verbeteringen:
- Verdiensten bij aanbrengen vriend kan duidelijker.
- Aankoop in de wacht voor controle: niet duidelijk dat Bitmymoney jou belt.
- Veel navigatie via het instellingen menu

Hoe gaat het verder?

De wensen worden uitgewerkt door ons designteam. Een selectie wordt toegevoegd aan nieuwe App releases. Aanpassingen aan de app kondigen we in de nieuwsbrief aan.

——————————————————————————————

image


Koersbericht december

In december zagen we sterk schommelende koersen. De dalende trend sinds juli heeft doorgezet en bitcoin, ether en litecoin staan lager dan een maand geleden.

Wanneer je de koers beschouwt vanuit de 4-jaarscyclus, is de periode overeenkomstig met eind 2015. Ook toen bleef de koers lange tijd dalend, om pas in 2016 weer geleidelijk aan te trekken. Ook toen had Bitcoin twee jaar eerder de all-time high, ongeveer €900 in december 2013. Nu 2 jaar geleden had de koers een nieuwe all-time high van ongeveer €19.000.

De 4-jaarscyclus voor Bitcoin is gebaseerd op de halvering van de beloning van miners, die ongeveer elke 4 jaar plaatsvindt. Dit maar Bitcoin elke 4 jaar schaarser. Ook het stock-to-flow model waar we eerder over schreven is hierop geënt.

—————————————————————————————

Welkom Coingarden

Door aankomende nieuwe wetgeving, ziet Coingarden zich genoodzaakt hun dienstverlening te staken. In samenspraak met Coingarden zijn de gebruikers van Coingarden uitgenodigd om hun crypto investeringen voort te zetten bij Bitmymoney.

Hierbij een warm welkom voor de vele klanten die de overstap naar Bitmymoney gemaakt hebben!


Bitcoin naar 100.000 met PlanB

1 December 2019 23:00

Voorspellen blijkt erg lastig, vooral als het de toekomst betreft. Vandaar dat we vaak de vraag krijgen: “Wat gaat de koers van Bitcoin doen?”.
Een Nederlander, bekend onder de naam PlanB (@100trillionUSD) heeft het stock-to-flow toegepast op Bitcoin, dat tot een voorspelling leidt van $100.000 per bitcoin vóór december 2021. Hieronder een samenvatting.

image

Stock-to-flow

Een nieuwe manier om naar de Bitcoin koers te kijken is op basis van de “stock-to-flow” verhouding. Deze methode is gebaseerd op de mate van schaarste van de onderliggende grondstof. Bijvoorbeeld bij edelmetalen blijkt, hoe schaarser het edelmetaal, hoe hoger de prijs. Zo is goud schaarser dan zilver en ligt de goudprijs veel hoger dan de prijs van zilver.

De stock-to-flow waarde (SF) is Stock gedeeld door de Flow.

  • De stock is de “voorraad”, het totale aantal bitcoins dat in omloop is
  • De flow is de jaarlijkse productie aan nieuwe munten

Deel de voorraad door de jaarlijkse productie en je krijgt een stock-to-flow waarde.

Van Goud naar Bitcoin

Bij goud is de voorraad 185.000 ton en de jaarlijkse productie 3.000 ton. De SF is daarmee 62. Het zou 62 jaar duren om de huidige voorraad aan goud te produceren bij de huidige snelheid van winning. De marktwaarde van goud is momenteel 8.417 miljard USD.
Bij Bitcoin is de voorraad 17.9 miljoen bitcoins, met een jaarlijkse productie van 0.66 miljoen bitcoins via mining, wat een SF van 27 geeft. De marktwaarde van Bitcoin is 155 miljard USD op het moment van schrijven.

Voorspelling: up up up

PlanB vond een functie die historisch de SF van Bitcoin kon koppelen aan de prijs. Wanneer je hier een SF waarde invult voor Bitcoin in de toekomst, krijgt het een voorspellend karakter. De SF van Bitcoin is erg goed te voorspellen. De beloning voor mining halveert elke vier jaar. Bitcoin wordt steeds schaarser en de stock-to-flow ratio zal elke vier jaar verdubbelen.

Het model waardeert Bitcoin na mei 2020 op $100.000 per Bitcoin. Het kan wel tot in 2021 duren, voordat de markt Bitcoin ook op die prijs waardeert. De tijd zal leren of het model van PlanB stand houdt.


Waarschuwing blijft van kracht

30 November 2019 23:00

De waarschuwing zoals deze al meerdere malen in 2018 en 2019 is gedaan blijft van kracht.
Er worden aanbiedingen gedaan die te mooi zijn om waar te zijn. Bijvoorbeeld hele hoge rendementen. Let hier goed op, doe eerst onderzoek op Internet, zoek op scam en de naam.

De Bitmymoney rekening mag niet gebruikt worden om Bitcoin te sturen naar partijen zonder de juiste vergunningen. Zie voorwaarden en de risico’s.

Lees hier hoe je verdienprogramma’s kunt herkennen en wat wel en niet mag bij Bitmymoney.

————————————————————————————————-


Ask Me Anything 20 december live

26 November 2019 23:00
image


Vrijdag 20 december om 12.30 uur beantwoorden Olivie en Robert al je vragen.

Elke vier weken op vrijdag om 12.30 uur is een Ask Me Anything (AMA). Je kunt ons al je vragen live stellen. Of stuur ze nu via twitter @bitmymoney.

Graag zien we je dan op ons Youtube kanaal. Hier kun je ook oude afleveringen terugzoeken en vind je de aankondiging van de volgende aflevering.


Bitmymoney bij DNB over nieuwe wetgeving

14 November 2019 09:00
image


Op 8 november waren onze CEO Robert-Reinder Nederhoed en compliance officer Mieke de Haas aanwezig bij het seminar van DNB over de nieuwe wetgeving, waardoor cryptobedrijven vanaf 10 januari 2020 onder toezicht vallen van De Nederlandse Bank (DNB).

Cryptobedrijven mogen alleen diensten aanbieden aan Nederlandse klanten als zij een registratie hebben gekregen van DNB.
Deze wetgeving gaat gelden voor alle cryptobedrijven, die diensten aanbieden aan Nederlandse klanten, dus ook voor buitenlandse bedrijven.

De nieuwe wetgeving is een aanpassing van de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en terrorisme financiering) als gevolg van een aanpassing van de Europese anti-witwasrichtlijn. Naast wijzigingen voor andere bedrijfstakken om witwassen te voorkomen zijn de cryptobedrijven expliciet in de wetgeving opgenomen.

———————————————————————————————


Koersbericht november: zijwaarts

13 November 2019 22:00
image


Ondanks dat er sprake is van een dalende trend sinds juli, staan Bitcoin, Ethereum en Litecoin licht hoger dan een maand geleden. De koerssprong eind oktober werd toegerekend aan positieve uitlatingen van de president van China over blockchain en cryptocurrencies.

Berichtgeving over Libra en centrale banken die werken aan eigen cryptomunten, zorgen voor een dubbel signaal. Aan de ene kant worden cryptocurrencies belicht als serieus instrument voor wereldwijde betalingen, aan de andere kant worden de centrale munten als concurrentie van Bitcoin naar voren geschoven.

——————————————————————————————–


Nieuwe updates Bitmymoney app

11 November 2019 22:00

Volgende week krijgt de mobiele App een paar mooie nieuwe features. Je ontvangt de update via de App en Play store.

Daggrafiek

De grafiek is uitgebreid met de optie DAG. Je krijgt zo goed inzicht in wat de prijs de afgelopen 24 uur heeft gedaan.

Bancontact

Belgische klanten kunnen vanaf volgende week in de App aankopen doen. Bancontact is als betalingsmogelijkheid toegevoegd.

Sentiment meter

Leuke feature om te zien wat het sentiment is onder Bitmymoney gebruikers. In één oogopslag zie je of er meer gekocht of verkocht wordt.


Meedenken met de app?

11 October 2019 13:21
image

Volgende maand komt er weer een nieuwe versie uit van de app. Naast kleine verbeteringen ligt de nadruk op het makkelijk kunnen sparen in Bitcoin.

Wij zijn op zoek naar mensen die de app gebruiken en willen helpen testen en meedenken. Meld je aan op support@bitmymoney.com!


Koersbericht oktober: De zomer is voorbij, de crypto zomer ook?

6 October 2019 23:00
image


Afgelopen maand hebben de koersen een val gemaakt. De Bitcoinkoers daalde in september van net boven €9000 in korte tijd naar €7500. De koersen lijken zich in oktober te herstellen.

In de mobiele app krijg je volgende week een dag-grafiek, waarin je makkelijk per uur kunt zien of de prijs aan het stijgen of dalen is.

De Bitcoindominantie is licht gedaald. Nog steeds wordt Bitcoin van alle cryptocurrencies het meest verhandeld; ongeveer 66% van het handelsvolume op de wereldwijde cryptomarkten betreft Bitcoin, tegen 70% een maand eerder.


Bekijk in onze video hoe makkelijk het is om crypto te kopen bij...

5 October 2019 11:16


Bekijk in onze video hoe makkelijk het is om crypto te kopen bij Bitmymoney. In dit filmpje laten we zien hoe makkelijk je Ethereum kunt kopen.

Je kunt Bitcoin en Ethereum alleen kopen en verkopen als investering. 

Litecoin en Ethereum kunnen niet gestort worden of verstuurd:

Op 21 mei is de nieuwe wetgeving ingegaan, waardoor Bitmymoney onderdeel wordt van de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en terrorisme financiering). Vanuit de Sanctiewet is Bitmymoney verplicht om vast te kunnen stellen naar wie hun klanten crypto versturen en van wie zij crypto ontvangen. Doordat een blockchain geen identiteiten bevat, is dit niet eenduidig vast te stellen. Hierdoor heeft Bitmymoney besloten om het versturen en ontvangen van Ethereum en Litecoin niet mogelijk te maken. Ethereum en Litecoin kunnen alleen als investering worden aangekocht en verkocht.


Bitmymoney bij CryptoCast van BNR

25 September 2019 23:00
image


Op 26 september was onze CEO Robert-Reinder Nederhoed te gast bij de BNR CryptoCast, met als onderwerpen de bullmarket, de aankomende regulering en het lightning netwerk.


Stel al je vragen live aan Bitmymoney!Elke vier weken op vrijdag...

9 September 2019 14:31


Stel al je vragen live aan Bitmymoney!

Elke vier weken op vrijdag om 12.30 uur is een Ask Me Anything (AMA). Je kunt ons al je vragen live op Youtube stellen. Of stuur ze via twitter @bitmymoney.

Graag zien we je dan op ons Youtube kanaal. Hier kun je ook de oude afleveringen terugzoeken en vind je de aankondiging van de volgende aflevering.


Turbulente zomer met stijging Bitcoin

4 September 2019 23:00
image

Bitcoin staat 37% hoger dan begin juni, maar zoals je kunt zien heeft de koers flinke sprongen gemaakt. Altcoins presteren over de gehele breedte minder dan Bitcoin. Dat zien we terug in de koersen van Ethereum en Litecoin, die respectievelijk 29% en 35% daalden sinds begin juni.

Over de gehele markt zien we dat de Bitcoindominantie sterk is gestegen. Dit betekent dat van alle cryptocurrencies Bitcoin het meest wordt verhandeld; meer dan 70% van het wereldwijde handelsvolume op de cryptomarkten, betreft handel in Bitcoin.


Bitmymoney bij RTLZ

1 September 2019 23:00
image

RTLZ interviewde CEO Robert-Reinder Nederhoed over het toezicht van De Nederlandsche Bank op wisselkantoren.

image

Wil de echte Satoshi nu opstaan?

Nieuws over de miljardenrechtzaak tegen Graig Wright, die claimt de uitvinder van Bitcoin te zijn. CEO Nederhoed van Bitmymoney gaf toelichting op de rechtzaak bij BNR.

————————————————————————————————-


Bitmymoney app veilig wereldwijd te gebruiken

31 August 2019 23:00

In augustus is er een nieuwe versie van de App gepubliceerd. Hierin is het opzetten van de veilige verbinding verbeterd en krijg je inzicht in welke apps gekoppeld zijn aan je rekening. Je kunt de Bitmymoney app nu veilig over de gehele wereld gebruiken.

Blokkeer toegang tot je app

Je kunt op elk moment de app blokkeren vanuit je profiel op de website. Zo kun je eenvoudig toegang van je oude telefoon uitzetten, wanneer je deze kwijt bent of een nieuwe telefoon krijgt.

Speciale release voor oude Android versies

De Bitmymoney app werkt soms niet op Android 6 of lager, dit zijn versies van voor 2015. Dit zal in september worden opgelost. Mocht je problemen ondervinden bij het koppelen van je app, dan willen we je vragen contact met support op te nemen.

————————————————————————————————-


Bitmymoney praat je bij over de veranderingen in belasting over...

16 January 2019 13:09


Bitmymoney praat je bij over de veranderingen in belasting over je cryptocurrencies in 2018. Bezoek onze belasting pagina voor alle details over de aangifte. https://www.bitmymoney.com/bitcoin-kopen/