Litecoin kopen

Makkelijk, veilig en snel Litecoin kopen

Litecoin

Litecoin is een van de eerste klonen (forks) van Bitcoin waarbij de broncode werd aangepast om een lichtere Bitcoin variant te maken. Litecoin werd in 2011 gepubliceerd door Charlie Lee.

Met een Bitmymoney rekening kun je makkelijk litecoins kopen. Je litecoins worden op een veilige manier bewaard.

Litecoin is gebaseerd op blockchain-technologie. Alle cryptocurrencies (crypto verwijst naar de cryptografie die de basis vormt van de beveiliging) gaan uit van de blockchain. De eerste blockchain was Bitcoin met als uitvinder Satoshi Nakamoto. Het principe van een blockchain is dat het alle transacties bevat die ooit gedaan zijn en dat deze transacties onweerlegbaar zijn en nooit kunnen worden teruggedraaid. De transacties worden decentraal en onafhankelijk door het netwerk geverifieerd.

Bij Bitmymoney koop je makkelijk Litecoin. Maak een account aan en je ontvangt dan een uitnodiging in de e-mail om je Bitmymoney rekening te openen.
De eerste keer kun je alleen voor 50 of 100 euro kopen, daarna kun je op de website of in onze mobiele app Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen tegen hogere bedragen tot 15.000 euro per dag, afhankelijk van de mate waarin je jezelf geïdentificeerd hebt.

Litecoin grafiek

 

Veel gestelde vragen over Litecoin en de Bitmymoney rekening

Wat zijn de verschillen tussen Litecoin en Bitcoin

Litecoin heeft verschillende toepassingen, een belangrijke toepassing is dat Litecoin fungeert als proeftuin voor Bitcoin. Alle belangrijke nieuwe ontwikkelingen worden bij Litecoin snel doorgevoerd. Daardoor fungeert het als proeftuin voor Bitcoin.

  • Litecoin heeft snellere bevestigingstijden van de transacties en is daardoor beter schaalbaar, de gemiddelde transactietijd is 2,5 minuten.
  • Litecoin gebruikt niet SHA-256, maar een andere encryptie, nl Scrypt.
  • Er kunnen totaal maximaal 84 miljoen Litcoins in omloop worden gebracht.
  • De hoofdontwikkelaar en maker van Litecoin is actief betrokken met de verdere ontwikkeling van het protocol. Litecoin is in deze zin veel minder decentraal dan de Bitcoin.

Voordelen van Bitmymoney

Bij een bank betaal je voor je betaalrekening. Het openen van een rekening bij Bitmymoney is daarentegen geheel gratis en laagdrempelig: voor een klein bedrag koop je je eerste bitcoins en het openen van een bitcoinrekening is gratis.

  • Laagdrempelig: al vanaf 10 euro
  • Makkelijk bitcoins kopen met iDEAL
  • Veilig bitcoins bewaren
  • Gratis een rekening openen